Az indiai konyha nagyon változatos és merész fűszervilággal bír, így még a legegyszerűbb ételt is képesek kulináris magasságokba emelni. Most egy alap currys csirke receptet hoztunk.
Az indiai konyha a világ egyik legnépszerűbb konyhája, amelyet elsősorban fűszereinek köszönhet. Olyan remek ételek találhatóan az indiai konyhában, mint a tikala masala vagy a naan kenyér, hogy csak kettőt említsünk a sok közül.
A curry az egyik legnépszerűbb fűszerkeveréke az egzotikus konyhának. A jellegzetes aromájú keverék bizonyos őrölt fűszerek egyvele, amelyet készen is megvehetünk, de nyugodt szívvel otthon is előállíthatjuk, csupán néhány fűszer szükségeltetik hozzá: római kömény, kurkuma, csilipaprika, fokhagyma, de sok esetben lepkeszegmagot is tartalmaz. A keverék nagyon változatos lehet, olyanra is van példa, amely 30 féle különböző fűszert tartalmazhatnak.
A most következő currys csirke nagyon krémes és nagyon illatos fogás, amely jázmin rizzsel tálalva kiváló fogás.
A csirkemell-filét csíkokra vágjuk.
A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és a kókuszreszeléket.
Egy kevés tejet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, tejjel pótoljuk.
Ízesítjük citromlével.
A végén tejszínt adunk hozzá, hogy jó pörköltszerű szaftja legyen.
Nekünk ez egy bevált currys csirke recept, de a currypor miatt különböző ízvilágot is kölcsönözhetünk neki, ez csak rajtunk múlik. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…