Az indiai konyha nagyon változatos és merész fűszervilággal bír, így még a legegyszerűbb ételt is képesek kulináris magasságokba emelni. Most egy alap currys csirke receptet hoztunk. 

Az indiai konyha a világ egyik legnépszerűbb konyhája, amelyet elsősorban fűszereinek köszönhet. Olyan remek ételek találhatóan az indiai konyhában, mint a tikala masala vagy a  naan kenyér, hogy csak kettőt említsünk a sok közül.

A curry az egyik legnépszerűbb fűszerkeveréke az egzotikus konyhának. A jellegzetes aromájú keverék bizonyos őrölt fűszerek egyvele, amelyet készen is megvehetünk, de nyugodt szívvel otthon is előállíthatjuk, csupán néhány fűszer szükségeltetik hozzá: római kömény, kurkuma, csilipaprika, fokhagyma, de sok esetben lepkeszegmagot is tartalmaz. A keverék nagyon változatos lehet, olyanra is van példa, amely 30 féle különböző fűszert tartalmazhatnak.

A most következő currys csirke nagyon krémes és nagyon illatos fogás, amely jázmin rizzsel tálalva kiváló fogás.

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 1 ek curry por
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 0.5 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek napraforgó olaj

 

A csirkemell-filét csíkokra vágjuk.

A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk.

Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetjük.

Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot és a kókuszreszeléket.

Egy kevés tejet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, tejjel pótoljuk.

Ízesítjük citromlével.

A végén tejszínt adunk hozzá, hogy jó pörköltszerű szaftja legyen.

Nekünk ez egy bevált currys csirke recept, de a currypor miatt különböző ízvilágot is kölcsönözhetünk neki, ez csak rajtunk múlik. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Hirdetés: