Nehéz elképzelnünk, hogy a rántott sajt igazi gourmet fogás legyen, sokan még mindig lesajnálóan tekintenek rá, pedig igazi Jolly Joker a vegák utolsó mentsvára, amely számos kreatív megoldást is rejt magában.
A rántott sajtra sokan a szocializmus torzszülöttként tekintenek, amely legjobb esetben is csak a gyerekek kedvence lehet – nem mellesleg, ezt a titulust sem kellene lebecsülnünk. Az elmúlt években azonban kiderült, hogy számos lehetőséget rejt magában az étel, ennek egyik oka pedig az is, hogy szemünk előtt bontakozik ki a magyar sajtkultúra.
Nem kell a méregdrága sajtokra beruházni, ugyanis már itthon is számos kiváló minőségű sajtot találni, amelyek alkalmasak a panírozáshoz: a kézműves, a félkemény trappista, az óvári, vagy a zempléni sajt is ilyen.
A tökéletes rántott sajt titka tehát a gondosan megválasztott alapanyag, amelyhez elsősorban piacon vagy vidéken házaknál lehet hozzájutni, szóval ha van erre lehetőségünk, akkor mindenképpen ilyenre ruházzunk be, utána indulhat is a panírozás.
Vágjuk a sajtot körülbelül egy centiméteres szeletekre. Verjük fel a tojásokat egy tálban és keverjük el benne az ételízesítőt. A szeleteket mártsuk a tejbe, aztán forgassuk bele a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba és végül megint a zsemlemorzsába, így biztos nem fog a sütés közben kifolyni a sajt.
Hevítsünk annyi olajat egy serpenyőben, hogy ellepje a szeleteket, majd süssük ki benne a bepanírozott sajtszeleteket.
Tálalhatjuk főtt rizzsel és tartármártással vagy hasábburgonyával.
Cikkünk forrása: Hellovidék
Képforrása: Piroskockás
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…