Rántott sajt, amely nem csak a vegák utolsó mentsvára lehet

Nehéz elképzelnünk, hogy a rántott sajt igazi gourmet fogás legyen, sokan még mindig lesajnálóan tekintenek rá, pedig igazi Jolly Joker a vegák utolsó mentsvára, amely számos kreatív megoldást is rejt magában. 

A rántott sajtra sokan a szocializmus torzszülöttként tekintenek, amely legjobb esetben is csak a gyerekek kedvence lehet – nem mellesleg, ezt a titulust sem kellene lebecsülnünk. Az elmúlt években azonban kiderült, hogy számos lehetőséget rejt magában az étel, ennek egyik oka pedig az is, hogy szemünk előtt bontakozik ki a magyar sajtkultúra.

Nem kell a méregdrága sajtokra beruházni, ugyanis már itthon is számos kiváló minőségű sajtot találni, amelyek alkalmasak a panírozáshoz: a kézműves, a félkemény trappista, az óvári, vagy a zempléni sajt is ilyen.

A tökéletes rántott sajt titka tehát a gondosan megválasztott alapanyag, amelyhez elsősorban piacon vagy vidéken házaknál lehet hozzájutni, szóval ha van erre lehetőségünk, akkor mindenképpen ilyenre ruházzunk be, utána indulhat is a panírozás.

Hozzávalók

  • 60 dkg lehetőleg kézműves) trappista sajt
  • 6 darab tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dl napraforgóolaj
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál ételízesítő

Vágjuk a sajtot körülbelül egy centiméteres szeletekre. Verjük fel a tojásokat egy tálban és keverjük el benne az ételízesítőt. A szeleteket mártsuk a tejbe, aztán forgassuk bele a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba és végül megint a zsemlemorzsába, így biztos nem fog a sütés közben kifolyni a sajt.

Hevítsünk annyi olajat egy serpenyőben, hogy ellepje a szeleteket, majd süssük ki benne a bepanírozott sajtszeleteket.

Tálalhatjuk főtt rizzsel és tartármártással vagy hasábburgonyával.

Cikkünk forrása: Hellovidék
Képforrása: Piroskockás

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

1 óra ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

2 óra ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

4 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

5 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago