Forrás: Clean Food Crush
A tojásmuffin nagyon gyorsan elkészül, és remekül csomagolható, így bárhol előkaphatjuk, ha éppen megéheznénk.
A tojásrántotta kifejezetten finom reggeli, gyorsan kész is van, de egy idő után borzasztóan meg lehet unni. Ezt egy egészen egyszerű trükkel át lehet hidalni, nem kell hozzá más csak egy pofás muffinforma, és néhány perc befektetett munka. Bevalljuk őszintén, mi nem túl gyakran használjuk a muffinformát, de mióta ezt a receptet felfedeztük, azóta gyakori vendég a konyhánkban.
A tojásos muffin nem csak a húsvéti asztalon mutat jól, de reggelinek is kitűnő választás, ráadásul nagyon sokféleképpen variálható: lehet hússal, hús nélkül, lényegében bármiből, amit csak a hűtőben találunk.
A tojás és a zöldségek ráadásul tökéletesen illenek a fogyókúrába is, nem is beszélve arról, hogy mennyire finomak együtt.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformákat kiolajozzuk.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a felkockázott felvágottat, paprikát és sajtot. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és bazsalikommal ízesítjük. A keveréket a muffinformába töltjük, és 180 fokon kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Kész is a tojásmuffin, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…