A pad thai, azaz a thai pirított tészta tipikusan az az étel, amelyet mindenki rendel. Nem is értjük miért. 

Hiszitek vagy sem, de elképesztően egyszerű házilag is összedobni Thaiföld No.1 tészta ételét. Egyetlen hátránya talán az, hogy van egy-két olyan összetevő, amit csakis ázsiai boltokból szerezhettek be, és ezek nélkül nem lenne az igazi. Éppen ezért, ha ilyen boltban jártok, érdemes nagyobb mennyiséget betárazni ezekből az alapanyagokból, hogy semmi akadálya ne legyen az otthoni pad thai főzésnek!

pad-thai | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó From My Bowl

Hozzávalók

1/4 db zacskó teljes kiőrlésű Mie tészta (Aldis)
2-3 marék mirelit wok zöldség (Aldis)
1 ek olívaolaj
ízlés szerint
2 evőkanál tamarind paszta
2 evőkanál halszósz
3 evőkanál barna cukor

2 csipet szezámmag (elhagyható)
néhány szál friss koriander (elhagyható)
1 darab lime

Sós vizet felteszünk forrni egy edényben, miközben olívaolajat hevítünk egy serpenyőben.

A tamarind pasztát néhány kanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot, majd félretesszük.

Mikor felhevült az étolaj, beleszórjuk a mirelit zöldségeket és hagyjuk felengedni. Ha a tészta vize felforrt, megfőzzük benne kb. 3 perc alatt a Mie tésztát.

Ha a tészta már puha, leszűrjük, és mehet bele az olajban párolódó zöldségek közé.

Összekeverjük és beleöntjük a tamarind pasztás-halszószos mártást. Ha szeretjük a csípőset, akkor bolondítsuk meg egy kis chilivel.

Végül egy tálba tesszük, megszórjuk szezámmaggal és friss, illatos koriandert tépkedünk rá. Kész is a házi pad thai, jó étvágyat hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: