Fotó: Tesco Real Food
A pad thai, azaz a thai pirított tészta tipikusan az az étel, amelyet mindenki rendel. Nem is értjük miért.
Hiszitek vagy sem, de elképesztően egyszerű házilag is összedobni Thaiföld No.1 tészta ételét. Egyetlen hátránya talán az, hogy van egy-két olyan összetevő, amit csakis ázsiai boltokból szerezhettek be, és ezek nélkül nem lenne az igazi. Éppen ezért, ha ilyen boltban jártok, érdemes nagyobb mennyiséget betárazni ezekből az alapanyagokból, hogy semmi akadálya ne legyen az otthoni pad thai főzésnek!
Sós vizet felteszünk forrni egy edényben, miközben olívaolajat hevítünk egy serpenyőben.
A tamarind pasztát néhány kanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot, majd félretesszük.
Ha a tészta már puha, leszűrjük, és mehet bele az olajban párolódó zöldségek közé.
Összekeverjük és beleöntjük a tamarind pasztás-halszószos mártást. Ha szeretjük a csípőset, akkor bolondítsuk meg egy kis chilivel.
Végül egy tálba tesszük, megszórjuk szezámmaggal és friss, illatos koriandert tépkedünk rá. Kész is a házi pad thai, jó étvágyat hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…