Fotó: Tesco Real Food
A pad thai, azaz a thai pirított tészta tipikusan az az étel, amelyet mindenki rendel. Nem is értjük miért.
Hiszitek vagy sem, de elképesztően egyszerű házilag is összedobni Thaiföld No.1 tészta ételét. Egyetlen hátránya talán az, hogy van egy-két olyan összetevő, amit csakis ázsiai boltokból szerezhettek be, és ezek nélkül nem lenne az igazi. Éppen ezért, ha ilyen boltban jártok, érdemes nagyobb mennyiséget betárazni ezekből az alapanyagokból, hogy semmi akadálya ne legyen az otthoni pad thai főzésnek!
Sós vizet felteszünk forrni egy edényben, miközben olívaolajat hevítünk egy serpenyőben.
A tamarind pasztát néhány kanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot, majd félretesszük.
Ha a tészta már puha, leszűrjük, és mehet bele az olajban párolódó zöldségek közé.
Összekeverjük és beleöntjük a tamarind pasztás-halszószos mártást. Ha szeretjük a csípőset, akkor bolondítsuk meg egy kis chilivel.
Végül egy tálba tesszük, megszórjuk szezámmaggal és friss, illatos koriandert tépkedünk rá. Kész is a házi pad thai, jó étvágyat hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…