Diéta & Egészség

Elronthatatlan házi pad thai

A pad thai, azaz a thai pirított tészta tipikusan az az étel, amelyet mindenki rendel. Nem is értjük miért. 

Hiszitek vagy sem, de elképesztően egyszerű házilag is összedobni Thaiföld No.1 tészta ételét. Egyetlen hátránya talán az, hogy van egy-két olyan összetevő, amit csakis ázsiai boltokból szerezhettek be, és ezek nélkül nem lenne az igazi. Éppen ezért, ha ilyen boltban jártok, érdemes nagyobb mennyiséget betárazni ezekből az alapanyagokból, hogy semmi akadálya ne legyen az otthoni pad thai főzésnek!

Fotó: From My Bowl

Hozzávalók

1/4 db zacskó teljes kiőrlésű Mie tészta (Aldis)
2-3 marék mirelit wok zöldség (Aldis)
1 ek olívaolaj
ízlés szerint
2 evőkanál tamarind paszta
2 evőkanál halszósz
3 evőkanál barna cukor

2 csipet szezámmag (elhagyható)
néhány szál friss koriander (elhagyható)
1 darab lime

Sós vizet felteszünk forrni egy edényben, miközben olívaolajat hevítünk egy serpenyőben.

A tamarind pasztát néhány kanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot, majd félretesszük.

Mikor felhevült az étolaj, beleszórjuk a mirelit zöldségeket és hagyjuk felengedni. Ha a tészta vize felforrt, megfőzzük benne kb. 3 perc alatt a Mie tésztát.

Ha a tészta már puha, leszűrjük, és mehet bele az olajban párolódó zöldségek közé.

Összekeverjük és beleöntjük a tamarind pasztás-halszószos mártást. Ha szeretjük a csípőset, akkor bolondítsuk meg egy kis chilivel.

Végül egy tálba tesszük, megszórjuk szezámmaggal és friss, illatos koriandert tépkedünk rá. Kész is a házi pad thai, jó étvágyat hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago