Fotó: Tesco Real Food
A pad thai, azaz a thai pirított tészta tipikusan az az étel, amelyet mindenki rendel. Nem is értjük miért.
Hiszitek vagy sem, de elképesztően egyszerű házilag is összedobni Thaiföld No.1 tészta ételét. Egyetlen hátránya talán az, hogy van egy-két olyan összetevő, amit csakis ázsiai boltokból szerezhettek be, és ezek nélkül nem lenne az igazi. Éppen ezért, ha ilyen boltban jártok, érdemes nagyobb mennyiséget betárazni ezekből az alapanyagokból, hogy semmi akadálya ne legyen az otthoni pad thai főzésnek!
Sós vizet felteszünk forrni egy edényben, miközben olívaolajat hevítünk egy serpenyőben.
A tamarind pasztát néhány kanál vízben feloldjuk, hozzáadjuk a halszószt és a cukrot, majd félretesszük.
Ha a tészta már puha, leszűrjük, és mehet bele az olajban párolódó zöldségek közé.
Összekeverjük és beleöntjük a tamarind pasztás-halszószos mártást. Ha szeretjük a csípőset, akkor bolondítsuk meg egy kis chilivel.
Végül egy tálba tesszük, megszórjuk szezámmaggal és friss, illatos koriandert tépkedünk rá. Kész is a házi pad thai, jó étvágyat hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…