Fotó: Twin Cities Herb
A köményes, csurgatott tojásleves olyan klasszikus, amihez vétek hozzányúlni, hiszen a megszokott recept is annyira finom, hogy csak rontani lehet rajta.
Nemhiába, hogy évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvend a magyaros tojásleves: pillanatok alatt kész, nem kell hozzá főzőtudomány, és igazán kellemes felvezetése egy könnyed ebédnek. Hagyományos magyar fogás lévén, természetesen a pirospaprika sem maradhat el, de jellegzetes ízét mégiscsak a köménymag adja.
A tojáslevest mindenki saját kedvére formálhatja: van aki szerint úgy jó, ha a sok csurgatott tojástól szinte megáll benne a kanál, míg mások inkább úgy szeretik, ha nyugodtan tudják kanalazni a kellemesen fűszeres levet, és legfeljebb csak néha kell találkozniuk nagyobb tojásdarabkákkal.
Kis lángon a lisztből és az olajból rántást készítünk, majd 1 liter vízzel öntünk hozzá. Ezután teszünk bele babérlevet, köményt, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük.
A tojásokat felverjük, majd ha felforrt a levest, a tojásokat folyamatos kevergetés mellett óvatosan belecsurgatjuk. Így főzzük kb. 1-2 percig. Ha szeretjük, újhagymát is karikázhatunk bele, de egy egész főtt tojással is feldobhatjuk a végeredményt. Kész is az isteni csurgatott tojásleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…