Forrás: Scrambled Chef
Tartsuk észben, hogy éppen szezonja van a céklának, amit minden formájában érdemes az asztalra tenni, például egy isteni fetás céklasaláta alakjában is.
Amiben cékla van, annak nálunk már nyert ügye van, egészen egyszerűen azért, mert ennek a zöldségnek nem csak a színe csodás, de remekül variálható, és nagyon-nagyon egészséges is.
A cékla többek között saláta formájában is jól kombinálható, fetával pedig különösen jó párost alkotnak. Bár a fetás céklasaláta egészen minimalista fogás, az egyszerűség ellenére is működik, olyannyira, hogy mi is előszeretettel varázsoljuk az asztalunkra.
A céklát alaposan megmossuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd fóliába csomagoljuk. 180 fokon körülbelül 45 perc alatt puhára sütjük.
Ha kehültek, megpucoljuk, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk, majd a bazsalikomot is megmossuk. Az öntethez az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a mustárt összekeverjük, sózunk, borsozunk, és ha szeretnénk más zöldfűszerekkel is kiegészítjük.
A céklát egy tálba tesszük, rászórjuk a hagymát, a bazsalikomot, a fetát, és meglöttyintjük az öntettel. Néhány órára érdemes berakni a hűtőbe, hogy jó alaposan összeérjenek az ízek.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…