Fotó: Recipes from Europe
Az egyszerű tejfölös zöldbableves az a fogás, amit hidegen, melegen, otthon vagy vendégségben, bármikor meg tudunk enni.
Tombol a nyár, a friss zöldségek időszaka, amikor minden adott egy finom zöldséges leves elkészítéséhez. A zamatos, zsenge zöldbabból készült leves a nyár egyik legnagyobb slágere, hiszen a friss zöldségből készült fogás sokkal, de sokkal finomabb, mint a mirelitből készült változat.
Persze nemcsak a zöldbab zsenge és finom ilyenkor, hanem a sárgarépa is, így akár az is kerülhet a levesbe.
A zöldbabot alaposan megmossuk, majd a két végét levágjuk, és csíkokra szeljük. (Ha esetleg fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.) Egy fazékban feltesszük főni a zöldbabot, megsózzuk, majd beledobjuk a leveskockát.
Amikor a vaj már megpuhult, akkor olajon megpirítjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és egy kevéske vízzel (kb 0,5 dl) felhígítjuk. Míg folyamatosan kavargatjuk, mehet bele a pirospaprika, végül pedig a tejföl.
A meleg leves levéből pár kanállal kimerünk, elkeverjük, hogy ne csomósodjon be a leves, és folyamatosan kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni, majd néhány percig még főzzük. Kész is a mennyei tejfölös zöldbableves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…