Fotó: Recipes from Europe
Az egyszerű tejfölös zöldbableves az a fogás, amit hidegen, melegen, otthon vagy vendégségben, bármikor meg tudunk enni.
Tombol a nyár, a friss zöldségek időszaka, amikor minden adott egy finom zöldséges leves elkészítéséhez. A zamatos, zsenge zöldbabból készült leves a nyár egyik legnagyobb slágere, hiszen a friss zöldségből készült fogás sokkal, de sokkal finomabb, mint a mirelitből készült változat.
Persze nemcsak a zöldbab zsenge és finom ilyenkor, hanem a sárgarépa is, így akár az is kerülhet a levesbe.
A zöldbabot alaposan megmossuk, majd a két végét levágjuk, és csíkokra szeljük. (Ha esetleg fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.) Egy fazékban feltesszük főni a zöldbabot, megsózzuk, majd beledobjuk a leveskockát.
Amikor a vaj már megpuhult, akkor olajon megpirítjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és egy kevéske vízzel (kb 0,5 dl) felhígítjuk. Míg folyamatosan kavargatjuk, mehet bele a pirospaprika, végül pedig a tejföl.
A meleg leves levéből pár kanállal kimerünk, elkeverjük, hogy ne csomósodjon be a leves, és folyamatosan kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni, majd néhány percig még főzzük. Kész is a mennyei tejfölös zöldbableves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…