Forrás: Delish
Egy finom görög saláta annyira hűsítő, hogy mi szívünk szerint minden nap ezt ennénk a nyári melegben. Persze nagyon nem mindegy, hogyan készítjük.
A görög saláta egyik legfontosabb kelléke a paradicsom: nagyon fontos, hogy édes, érett egyedeket válasszunk, ugyanis ettől lesz igazán zamatos a salátánk, sőt azt sem árt tudni, hogy minél többféle parit használunk, annál finomabb a végeredmény.
Fontos figyelnünk a hagymamennyiségre, ha ugyanis finom salátát szeretnénk készíteni – márpedig nyilván ilyet szeretnénk – a hatalmas hagymadarabok nemcsak látványban rombolóak, de az ízek összhangján is sokat rontanak.[tds_note] A hagyma tehát elengedhetetlen kellék, de inkább vágjuk apróra, majd öntözzük meg ecet és olívaolaj keverékével, ettől ugyanis veszít a hagyma a tolakodó ízéből. [/tds_note]
A lilahagymát apróra vágjuk, és megöntözzük az ecet, és az olaj felének a keverékével. Hagyjuk állni 20 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Közben felvágjuk a többi zöldséget kényelmesen bekapható falatokra. A fetát ízlés szerint kockázhatjuk, vagy morzsolhatjuk, én az utóbbiban hiszek: kell az íze a kompozícióba.
Végül a hozzávalókat összekeverjük, még egy kicsit hagyjuk állni a hűtőben, és kész is van.
Forrás: Só és bors
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…