Paradicsomos fetás frittata: tojáslepény olaszosan

A frittata egy olasz eredetű tojáslepény, amely sok-sok zöldséggel megspékelve lesz az igazi. Remek megoldás, ha gyorsan kell enni valami laktatót. 

A frittata nem más, mint a lepény és a rántotta keresztezése: lepény mert vágható állagú és rántotta, mert tojás tartja össze az alapanyagokat. Amellett, hogy nagyon finom, elképesztően praktikus is, hiszen a nap bármelyik szakaszában bevethető.

Frissen és melegen is fogyasztható, de hideg vagy langyos állapotban lesz igazán vágható állagú. Tulajdonképpen bármit belerakhatunk, amit szeretnénk, sőt nyugodtan használjuk fel a hűtőben található maradékokat is, mint a kolbászsarkot, a megmaradt kis sajtot vagy a picit megfonnyadt paprikát.

Piknikre is tökéletes ötlet magunkkal vinni, variáljuk azzal, amivel csak szeretnénk.

Ezúttal paradicsomos fetás frittata készült a konyhánkban.

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 ek metélőhagyma
  • 20 dkg feta sajt
  • 6 db tojás
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • kis reszelt trappista sajt

 

Olívaolajon pár percig sütjük a paradicsomokat, amiket közben megszórunk metélőhagymával is.

Amíg sülnek a paradicsomok, a tojásokat felverjük, és sózzuk, borsozzuk. Majd a sült paradicsomokra öntjük, és beleszórjuk a kockákra vágott feta sajtot is.

Pár percig hagyjuk közepes lángon, hogy megsüljön a frittata alja, ezután pedig tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 10 percig süssük.

Kivéve azonnal fogyaszthatjuk is, ám előtte még egy kevés metélőhagymával és reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

16 óra ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

17 óra ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

5 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago