A tepsiben sült cékla egyszerű, ám finom és egészséges köret, amely húsok és zöldségek mellé is remek választás.
A bíborvörös gyökérzöldségből nagyon finom ételeket lehet készíteni, arról nem is beszélve, hogy tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokban is bővelkedik. Sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, pedig a cékla köretnek, levesnek, salátába és frissen facsart ital formájában is nagyon ízletes.
A sült cékla remekül használható a krumpli alternatívájaként, fokhagymával és fűszerekkel párosítva különösen ízletes köret válik belőle.
2 ek méz
A céklát megmossuk, felszeleteljük, olívaolajjal meglocsoljuk, majd egy jénai tálba tesszük.
Felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát. Ezeket is a céklához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk és rozmaringot szórunk rá. (Ízlés szerint almát is rakhatunk a tepsibe.)
Alaposan összekeverjük, majd lefedve 200 Celsius fokos sütőben kb. 60 percig sütjük. Közben egyszer-kétszer megkeverjük.
Addig sütjük, míg a cékla puha nem lesz. Amikor elkészült, mézet csorgatunk rá. Húsok és zöldségek mellé is ízletes köret, de egy könnyed vacsoraként önmagában is megállja a helyét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…