Annál zamatosabb lesz a gombakrémleves, minél többféle erdei gombából készül.
Habár csiperkéből is nagyon finom levest lehet készíteni, ha többféle gombával dolgozunk, még ízesebb, zamatosabb lesz az összhatás. Tegyünk bele laskát, fafül-és rókagombát, vagy amit csak találunk a boltban.
Az erdei gombakrémleves elkészítése egyébként nem igényel több idő- vagy energiabefektetést, ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a hagyományos gombakrémleves, így akár hétköznap este, munka után is összedobhatjuk.
600 g erdei gombakeverék
1 közepes vöröshagyma
1.5 liter alaplé
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
friss kakukkfű
2 ek liszt
só, bors
A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a kakukkfüvet, majd addig pároljuk, ameddig a gomba barnulni nem kezd (körülbelül 8 perc).
Hozzáöntjük a bort, fél percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet.
Lassan felengedjük az alaplével, felforraljuk a levest, majd lassú tűzön 10 percig főzzük.
A legvégén sózzuk, borsozzuk, majd melegen tálaljuk, Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…