Fotó: Epicurious
Annál zamatosabb lesz a gombakrémleves, minél többféle erdei gombából készül.
Habár csiperkéből is nagyon finom levest lehet készíteni, ha többféle gombával dolgozunk, még ízesebb, zamatosabb lesz az összhatás. Tegyünk bele laskát, fafül-és rókagombát, vagy amit csak találunk a boltban.
Az erdei gombakrémleves elkészítése egyébként nem igényel több idő- vagy energiabefektetést, ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a hagyományos gombakrémleves, így akár hétköznap este, munka után is összedobhatjuk.
600 g erdei gombakeverék
1 közepes vöröshagyma
1.5 liter alaplé
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
friss kakukkfű
2 ek liszt
só, bors
A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a kakukkfüvet, majd addig pároljuk, ameddig a gomba barnulni nem kezd (körülbelül 8 perc).
Hozzáöntjük a bort, fél percig kavargatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet.
Lassan felengedjük az alaplével, felforraljuk a levest, majd lassú tűzön 10 percig főzzük.
A legvégén sózzuk, borsozzuk, majd melegen tálaljuk, Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…