A gyömbéres-mézes sült répa igazi csemege: kiváló köret húsok mellé, de önmagában elfalatozva is nagyon ízletes. 

A sárgarépa rendkívül változatosan felhasználható alapanyag, tehetjük levesbe, mártásba, salátába, süteménybe, készülhet belőle krémleves, mártogatós és köret is. A narancssárga gyökérzöldség egyik legegyszerűbb és legfinomabb felhasználási módja a sütőben készült fűszeres verzió: elég csak megtisztítani a répát, kedvünk szerint fűszerezni, majd semmi más dolgunk nincs, csupán a jénait/tepsit betolni a 180 fokra előmelegített sütőbe, és hagyni hogy készre süljön a finomság.

A közelgő ünnepekre gondolva karácsonyi, melengető fűszerekkel dobtuk fel a zsenge répákat.

Gyömbéres-mézes sült répa 

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 db narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál 
  • 0.5 kávéskanál bors

A sárgarépát megpucoljuk, a nagyobb darabokat felvágjuk három-négy centis hasábokra.

Mézet csorgatunk rá, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, ízlés szerint sóval és borssal. Kettévágjuk a narancsot, majd ráfacsarjuk a levét. 15 percig állni hagyjuk a répákat a mézes-gyömbéres-narancsos pácban.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe felsorakoztatjuk a répákat, majd 180 fokra előmelegített tepsibe toljuk, és 20-30 perc alatt készre sütjük a répákat. Önmagában is nagyon finom, húsok mellé, köretként is kínálhatod, vagy akár mártogatóst is készíthetsz hozzá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: