Az Epicurious nevű online gasztróoldalon már egy éve nem raknak fel új marhahúsos receptet. 

A világ egyik legismertebb és legolvasottabb brit receptoldala a napokban jelentette be, hogy a jövőben semmilyen marhahúsos recept nem kerül ki az oldalukra. A döntés hátterében természetesen nem az áll, hogy hirtelen bosszúhadjáratot indítottak a marhahúst-fogyasztók ellen, hanem az, hogy szeretnék megóvni a bolygót – tudhatjuk meg a The New York Times cikkéből.

A slusszpoén az egészben, hogy idestova egy éve annak, hogy az oldalra nem került fel új marhahúsos recept, és ez eddig senkinek sem tűnt fel. Most azonban hivatalosan is bejelentették, és bár a már meglévő marhahúsos receptek megmaradnak, a jövőben véglegesen búcsút inthetnek az olvasók a steakeknek, a marharaguknak, de még a klasszikus burgereknek is, ezekben a receptekben ugyanis különféle zöldséges megoldásokkal készülnek majd az oldal szerkesztői. A bejelentésről szóló közleményben az Epicurious azt is elmondta, nem azért hozták meg ez a döntést, mert nem szeretik a hamburgert (mert de, szeretik), hanem mert nem akarnak teret adni egy olyan dolognak, amellyel nagymértékben növelik az emberek az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az oldal elhatározása természetesen megosztotta az embereket, állatvédő csoportok egy része és egy jelentős számú olvasó kifejezetten örült a hírnek, ám olyanok is akadtak, akik már kevésbé értettek egyet a döntéssel. Egyes állatvédő csoportok például azt nehezményezték, hogyha a marhahúsos receptek kikerültek a repertoárból, akkor a csirkések miért nem, míg mások úgy vélekedtek, hogy ha beszüntetnék a szarvasmarhák tenyésztését, akkor az addig erre használt földterületet is beépítenék, ami szintén nem tenne jót a Földnek. Nem is olyan meglepő módon, a legerősebb válaszreakció az Észak-Amerikai Húsintézettől érkezett, akik gúnyosan megjegyezték, hogy az Epicurious döntése végső esetben valóban jó hatással lehet a Földre, abból a szempontból nézve, hogy a csökkenő webes forgalommal kevesebb áramot fogyasztanak majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: