Nem is tagadjuk, mekkora kukorica fanok vagyunk, és mikor szezonja van – kis túlzás nélkül állíthatjuk -, hogy szinte minden nap fogyasztjuk,ezúttal pedig a kukoricafőzelék receptjén akadt meg a szemünk. 

Kukoricából sok finomságot lehet készíteni, például főzeléket is. Bár elsőre furán hangzik, és igaz, hogy nem tartozik a klasszikus, mindenki által ismert főzelékfélékhez – mint a borsófőzelék vagy a zöldbabfőzelék -, de szerintünk nagyon ízletes lett a végeredmény.

Tálalhatjuk fasírttal, kolbásszal vagy sült hússal, ha pedig hanyagolnánk a húst, kipróbálhatjuk tojással vagy valamelyik isteni zöldségfasírttal is.

Hozzávalók

  • 1 doboz kukorica (konzerv),
  • 1 zöldhagyma (vagy fél hagyma),
  • 1 kiscsokor petrezselyemzöld,
  • 200 ml tejszín,
  • 1 teáskanál ételkeményítő (vagy liszt),
  • só, bors,
  • ételízesítő,
  • olaj,

A hagymát és petrezselymet apróra vágjuk és kevés olajjal megdinszteljük, majd beletesszük a kukoricát. Felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt a tejszínnel csomómentesre karajuk, ráöntjük a kukoricára, majd jól összefőzzük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recept forrása: Kétkes.com

Borítókép forrása: Cookpad

Hirdetés: