Nem is tagadjuk, mekkora kukorica fanok vagyunk, és mikor szezonja van – kis túlzás nélkül állíthatjuk -, hogy szinte minden nap fogyasztjuk,ezúttal pedig a kukoricafőzelék receptjén akadt meg a szemünk.
Kukoricából sok finomságot lehet készíteni, például főzeléket is. Bár elsőre furán hangzik, és igaz, hogy nem tartozik a klasszikus, mindenki által ismert főzelékfélékhez – mint a borsófőzelék vagy a zöldbabfőzelék -, de szerintünk nagyon ízletes lett a végeredmény.
Tálalhatjuk fasírttal, kolbásszal vagy sült hússal, ha pedig hanyagolnánk a húst, kipróbálhatjuk tojással vagy valamelyik isteni zöldségfasírttal is.
Hozzávalók
- 1 doboz kukorica (konzerv),
- 1 zöldhagyma (vagy fél hagyma),
- 1 kiscsokor petrezselyemzöld,
- 200 ml tejszín,
- 1 teáskanál ételkeményítő (vagy liszt),
- só, bors,
- ételízesítő,
- olaj,
A hagymát és petrezselymet apróra vágjuk és kevés olajjal megdinszteljük, majd beletesszük a kukoricát. Felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt a tejszínnel csomómentesre karajuk, ráöntjük a kukoricára, majd jól összefőzzük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Recept forrása: Kétkes.com
Borítókép forrása: Cookpad