Forrás: Mindmegette
Mi imádjuk a tökfőzeléket, de ha már picit unjuk, akkor váltunk, és a cukkini főzelék felé vesszük az irányt.
A cukkini főzelék remek alternatíva a tökfőzelékre, annak aki például nem rajong ez utóbbiért vagy egyszerűen csak valami különlegesebbre vágyik. A melegebb hónapokban szerintünk nagyon jó fogás, könnyed édeskés ízvilága jólesik a kánikulában.
Ha pedig nem liszttel és tejföllel sűrítjük, hanem keményítővel még egészséges is lesz a végeredmény.
Természetesen a kapor itt sem maradhat el!
1 db cukkini (kb. 400 g)
– 5-6 dl tej
– só ízlés szerint
– 1-2 ek kapor
– 2 ek kukoricakeményítő
– 1 tk ecet
A cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi, és sóval együtt tegyük fel főni.
Amikor a víz felforr, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg a kaporral, és várjuk meg, amíg felforr. Eközben a keményítőt keverjük csomómentesre 1 dl tejben.
Amikor a főzelék újra felforrt, folytonos keverés közben öntsük hozzá a keményítőt, és kevergessük, amíg besűrűsödik.
Adjuk hozzá az ecetet is, és kész is van! Érdemes tudni, hogy a keményítő csak forrásban lévő keveréket tud besűríteni, de elveszíti hatását, ha sokáig forraljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Recept forrása: Eddie konyhája
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…