Mi imádjuk a tökfőzeléket, de ha már picit unjuk, akkor váltunk, és a cukkini főzelék felé vesszük az irányt.
A cukkini főzelék remek alternatíva a tökfőzelékre, annak aki például nem rajong ez utóbbiért vagy egyszerűen csak valami különlegesebbre vágyik. A melegebb hónapokban szerintünk nagyon jó fogás, könnyed édeskés ízvilága jólesik a kánikulában.
Ha pedig nem liszttel és tejföllel sűrítjük, hanem keményítővel még egészséges is lesz a végeredmény.
Természetesen a kapor itt sem maradhat el!
1 db cukkini (kb. 400 g)
– 5-6 dl tej
– só ízlés szerint
– 1-2 ek kapor
– 2 ek kukoricakeményítő
– 1 tk ecet
A cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi, és sóval együtt tegyük fel főni.
Amikor a víz felforr, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg a kaporral, és várjuk meg, amíg felforr. Eközben a keményítőt keverjük csomómentesre 1 dl tejben.
Amikor a főzelék újra felforrt, folytonos keverés közben öntsük hozzá a keményítőt, és kevergessük, amíg besűrűsödik.
Adjuk hozzá az ecetet is, és kész is van! Érdemes tudni, hogy a keményítő csak forrásban lévő keveréket tud besűríteni, de elveszíti hatását, ha sokáig forraljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Recept forrása: Eddie konyhája
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…