Forrás: Mindmegette

Mi imádjuk a tökfőzeléket, de ha már picit unjuk, akkor váltunk, és a cukkini főzelék felé vesszük az irányt.

A cukkini főzelék remek alternatíva a tökfőzelékre, annak aki például nem rajong ez utóbbiért vagy egyszerűen csak valami különlegesebbre vágyik. A melegebb hónapokban szerintünk nagyon jó fogás, könnyed édeskés ízvilága jólesik a kánikulában.

Ha pedig nem liszttel és tejföllel sűrítjük, hanem keményítővel még egészséges is lesz a végeredmény.

Természetesen a kapor itt sem maradhat el!

Hozzávalók

1 db cukkini (kb. 400 g)

– 5-6 dl tej

– só ízlés szerint

– 1-2 ek kapor

– 2 ek kukoricakeményítő

– 1 tk ecet

 

A cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

Tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi, és sóval együtt tegyük fel főni.

Amikor a víz felforr, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg a kaporral, és várjuk meg, amíg felforr. Eközben a keményítőt keverjük csomómentesre 1 dl tejben.

Amikor a főzelék újra felforrt, folytonos keverés közben öntsük hozzá a keményítőt, és kevergessük, amíg besűrűsödik.

Adjuk hozzá az ecetet is, és kész is van! Érdemes tudni, hogy a keményítő csak forrásban lévő keveréket tud besűríteni, de elveszíti hatását, ha sokáig forraljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Recept forrása: Eddie konyhája

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!