Foto: homemadeinterest.com
Ha sosem főztél még spárgalevest, ne félj belevágni, hoztunk egy nagyon egyszerűen elkészíthető verziót. Ezek után biztosan ki akarod próbálni a spárga elkészítésének több módját, akár csak egyszerűen párolva, grillezve, spárgás-baconos rakott verzióban, vagy akár főzelékként.
3 ek vaj
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 csomag spárga
Só
Őrölt fekete bors
½ cs főzőtejszín
A spárgát megmossuk, a végeit levágjuk. Közepes lángon olvasszuk fel a 3 ek vajat. A fokhagymát aprítsuk fel és adjuk hozzá az olvadt vajhoz, majd főzzük egy percig. Ezek után adjuk hozzá a spárgát, sózzuk, borsozzuk, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Öntsük fel és pároljuk lefedve, amíg a spárga nagyon puha, de még zöld színű lesz, 10-15 percig.
Vegyük alacsonyabbra a lángot, majd a turixgéppel vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Amint ez kész, keverjük hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lassú lángon főzzük még kb 10 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…