Diéta & Egészség

Mutatjuk, hogyan készíts isteni “hamis” parfét!

Az Instagram nagy sztárja (az acai bowl mellett) a parfé vagy parfait, amely tulajdonképpen nem más, mint tejszínhabbal, tejszínnel dúsított fagylaltféle.

Mivel már itt az ősz, sajnos a fagyi nem lenne a legjobb választás, így azt inkább kihagyjuk és joghurtra cseréljük. A tejszínhabot meg helyettesítsük tojással. Mutatjuk mire gondoltunk, és hogy miért jó választás a “hamis” parfé akár reggelire is!

A hamis parfé a másnapos zabkásához hasonlóan tulajdonképpen szabad utat enged a fantáziáknak, és csak rajtunk múlik, hogy mivel “tuningoljuk” fel. A glikémiás indexe sem magas, így nyugodtan fogyaszthatjuk reggelire, ráadásul egyetlen parfépohárból számos vitaminthoz, nyomelemhez és ásványi anyaghoz is hozzájutunk, sőt még a bélflóra egészségéről is gondoskodunk, a joghurtnak hála. (Ebből lehetőleg igyekezzünk bio változatot venni.)

Bár, ahány ember, annyi hamis parfé, mi mégis mutatunk nektek egy klassz kis receptet, amit tutira szeretni fogtok!

Hozzávalók

  • 4-5 banánkarika
  • néhány szem áfonya – fagyasztott is lehet
  • egy nagyobb pohár natúr joghurt
  • természetes vanília kivonat
  • zabpehely
  • 1 tojás fehérje

Rakjunk a natúr joghurtba néhány csepp természetes vanília kivonatot. Ha van elektromos habverőnk, akkor még krémesebbé kavarhatjuk az állagát. Ha sűrűbbé szeretnénk tenni, akkor üssünk fel egy tojást, verjük kemény habbá a fehérjéjét. Ezt követően rakjuk a joghurtunkhoz, és habverővel jól dolgozzuk össze őket. Ezután fogjunk egy parfé kelyhet, és rétegezve helyezzük bele az összetevőket. Kezdjük először a joghurtos masszánkkal, kövesse ezt két banánkarika, pár szem áfonya, majd egy kis zabpehely. Ezután ismét jöhet a joghurt, és végül gusztusosan helyezzük el a pohár tetején a maradék banánkarikát és áfonyát. Ha hidegen szeretnénk, pihentessünk egy két órára a hűtőben. Éhes lettem, ugye ti is?

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

1 hónap ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

1 hónap ago