Diéta & Egészség

Hogy micsoda? Zöld színű krumplipüré?

Arról már írtunk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha krumplipürét készítünk, hiszen mint oly sok minden esetben, itt is a részletekben rejlik az ördög. Ha azonban egy kicsit különlegesebbre vágyunk, akkor itt van a zöld színű krumplipüré, amelyet nem csak a látvány, de íze miatt is érdemes kipróbálni.

Izgalmasabbá tehetjük a krumplipürét, ha viszünk bele egy kis csavart, méghozzá zöldborsó formájában. Ezzel az apró kis változtatással, egészen különleges köretet kapunk, amelynek még az íze is egyedi lesz. Az elkészítése sem túl bonyolult, és nem is kell hozzá semmi különleges, a végeredmény mégis ötletes és jópofa, sőt, még egészséges is.

Ha valami oknál fogva nem szeretitek a zöldborsót, akkor a zöld színt a spenóttal is elérhetitek, amelyhez nyugodtan használhattok fagyasztottat is, így nem kell majd váltott vizekben mosni, tisztítani, blansírozni és passzírozni – egyszóval nyűglődni vele.

Ami pedig a tálalást illeti, csináljatok hozzá fasírtot, ha pedig vega menüre vágytok, akkor válasszatok a zöldségfasírt receptjeink közül (cukkinifasírt, kukoricafasírt, céklafasírt).

Hozzávalók

1 kg burgonya
20 dkg zöldborsó
ízlés szerint só
0,5 dl langyos tej
5 dkg vaj

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

A zöldborsót kevés vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd botmixerrel lepürésítjük.

A főtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a langyos tejet és a vajat és jól áttörjük.

Végezetül hozzákeverjük a zöldborsópürét és alaposan összeforgatjuk.
A zöld krumplipüré szerintünk nagyon jópofa, így ha egy kicsit különlegesebb köretre vágytok, akkor nyugodtan készítsétek el. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago