Arról már írtunk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha krumplipürét készítünk, hiszen mint oly sok minden esetben, itt is a részletekben rejlik az ördög. Ha azonban egy kicsit különlegesebbre vágyunk, akkor itt van a zöld színű krumplipüré, amelyet nem csak a látvány, de íze miatt is érdemes kipróbálni.

Izgalmasabbá tehetjük a krumplipürét, ha viszünk bele egy kis csavart, méghozzá zöldborsó formájában. Ezzel az apró kis változtatással, egészen különleges köretet kapunk, amelynek még az íze is egyedi lesz. Az elkészítése sem túl bonyolult, és nem is kell hozzá semmi különleges, a végeredmény mégis ötletes és jópofa, sőt, még egészséges is.

Ha valami oknál fogva nem szeretitek a zöldborsót, akkor a zöld színt a spenóttal is elérhetitek, amelyhez nyugodtan használhattok fagyasztottat is, így nem kell majd váltott vizekben mosni, tisztítani, blansírozni és passzírozni – egyszóval nyűglődni vele.

Ami pedig a tálalást illeti, csináljatok hozzá fasírtot, ha pedig vega menüre vágytok, akkor válasszatok a zöldségfasírt receptjeink közül (cukkinifasírt, kukoricafasírt, céklafasírt).

Hozzávalók

1 kg burgonya
20 dkg zöldborsó
ízlés szerint só
0,5 dl langyos tej
5 dkg vaj

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

A zöldborsót kevés vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd botmixerrel lepürésítjük.

A főtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a langyos tejet és a vajat és jól áttörjük.

Végezetül hozzákeverjük a zöldborsópürét és alaposan összeforgatjuk.
A zöld krumplipüré szerintünk nagyon jópofa, így ha egy kicsit különlegesebb köretre vágytok, akkor nyugodtan készítsétek el. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago