Arról már írtunk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha krumplipürét készítünk, hiszen mint oly sok minden esetben, itt is a részletekben rejlik az ördög. Ha azonban egy kicsit különlegesebbre vágyunk, akkor itt van a zöld színű krumplipüré, amelyet nem csak a látvány, de íze miatt is érdemes kipróbálni.
Izgalmasabbá tehetjük a krumplipürét, ha viszünk bele egy kis csavart, méghozzá zöldborsó formájában. Ezzel az apró kis változtatással, egészen különleges köretet kapunk, amelynek még az íze is egyedi lesz. Az elkészítése sem túl bonyolult, és nem is kell hozzá semmi különleges, a végeredmény mégis ötletes és jópofa, sőt, még egészséges is.
Ha valami oknál fogva nem szeretitek a zöldborsót, akkor a zöld színt a spenóttal is elérhetitek, amelyhez nyugodtan használhattok fagyasztottat is, így nem kell majd váltott vizekben mosni, tisztítani, blansírozni és passzírozni – egyszóval nyűglődni vele.
Ami pedig a tálalást illeti, csináljatok hozzá fasírtot, ha pedig vega menüre vágytok, akkor válasszatok a zöldségfasírt receptjeink közül (cukkinifasírt, kukoricafasírt, céklafasírt).
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A zöldborsót kevés vízben néhány perc alatt megfőzzük, majd botmixerrel lepürésítjük.
A főtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a langyos tejet és a vajat és jól áttörjük.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…