A htipiti, vagyis a sült paprikás fetakrém a görögök egyik kedvenc mártogatósa, amely kezdőknek is könnyen elkészíthető.
Egy gyors és ízletes mártogatósnak mindig van létjogosultsága, a grillszezon idején pedig különösen jól jöhet a sült paprika és feta felhasználásával készült htipiti, amely remekül megy a roston sült húsok és zöldségek mellé. Görögország kedvelt csemegéje bárki számára könnyen és gyorsan elkészíthető, és mivel számtalan variációja létezik, ránk van bízva, hogy az alapreceptet milyen extrákkal dobjuk fel.
2 db kápia paprika (nagyobb)
10 dkg feta sajt
80 ml görög joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint1 gerezd fokhagyma
0.3 citromból nyert citromlé (pár csepp)
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, majd a megmosott paprikákat rátesszük, és meggrillezzük. 5 percenként fordítunk rajta egyet, míg szép ráncos nem lesz a héja.
Ha a paprikák megsültek, kivesszük, alufóliával betakarjuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.
Könnyedén lehúzzuk a paprikák héját, majd egy tálba tesszük a fetával, a citromlével, a görög joghurttal, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával együtt. Botmixer segítségével az egészet összerumixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük, mártogatósként, roston sültek mellé, vagy akár salátára öntetként tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…