Fotó: Feeders
A htipiti, vagyis a sült paprikás fetakrém a görögök egyik kedvenc mártogatósa, amely kezdőknek is könnyen elkészíthető.
Egy gyors és ízletes mártogatósnak mindig van létjogosultsága, a grillszezon idején pedig különösen jól jöhet a sült paprika és feta felhasználásával készült htipiti, amely remekül megy a roston sült húsok és zöldségek mellé. Görögország kedvelt csemegéje bárki számára könnyen és gyorsan elkészíthető, és mivel számtalan variációja létezik, ránk van bízva, hogy az alapreceptet milyen extrákkal dobjuk fel.
2 db kápia paprika (nagyobb)
10 dkg feta sajt
80 ml görög joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint1 gerezd fokhagyma
0.3 citromból nyert citromlé (pár csepp)
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, majd a megmosott paprikákat rátesszük, és meggrillezzük. 5 percenként fordítunk rajta egyet, míg szép ráncos nem lesz a héja.
Ha a paprikák megsültek, kivesszük, alufóliával betakarjuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.
Könnyedén lehúzzuk a paprikák héját, majd egy tálba tesszük a fetával, a citromlével, a görög joghurttal, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával együtt. Botmixer segítségével az egészet összerumixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük, mártogatósként, roston sültek mellé, vagy akár salátára öntetként tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…