fokhagymás fűszervaj
Fotó: Kiwililom

A fokhagymás fűszervaj a grillezés nagy sztárja, ami még egy szelet kenyéren is képes óriási sikert aratni.

A fűszervaj elkészítése házilag is nagyon egyszerű, csupán néhány instrukciót kell követnünk, a fűszerezesnél és az ízesítésnél pedig már szabad a pálya, hiszen csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a vajat. A felhasználása rendkívül változatos, legtöbben sült húsokhoz vagy párolt zöldségekhez kínálják, de egy egyszerű héjában sült burgonyához is adhatjuk, grillpartik során pedig egyenesen vétek lenne, ha nem kerülne az asztalra.

Hozzávalók

250 g vaj
0.3 csokor petrezselyem
0.3 csokor kapor
0.3 csokor kakukkfű
0.3 csokor bazsalikom
0.3 csokor rozmaring
1 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint

 

A lágy, de nem folyékony vajat keverőtálba tesszük és habosra kikeverjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk, és fakanál vagy robotgép segítségével szép simára keverjük.

Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.

Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen.

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek. Kész a mennyei fokhagymás fűszervaj, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: