Forrás: Cookpad
Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, a zsidótojás vagy másnéven lengyel tojás nevezetű fogásra pedig ez halmozottan igaz.
A zsidótojás – a sólet és a maceszgombóc-leves mellett – autentikus részét képezi az európai zsidó konyhának. Általában előételként kerül az asztalokra a szombati ebédnél, de a reggeliknél is viszonylag népszerű vendég a hagymával és mustárral kikevert reszelt főtt tojás.
Mivel nagy tojás-rajongók vagyunk, egyből felcsillant a szemünk a fogás hallatán, amelynek eredeti változatában a hagyma és a tojás mellett a libazsír és a libamáj is szerepet játszott. Aki pedig nem engedhette meg magának a libamájat, az csirkemájjal vagy kacsamájjal helyettesítette.
Úgy tartják, hogy a libát a lengyelországi zsidók ismertették meg a magyarokkal még a 19. században, és mivel a krémben libazsír és -máj is van, ezért lett a zsidótojás másik neve lengyeltojás.
Bár egészen biztos, hogy a libamájjal is nagyon finom, de mi most egy egyszerűbb receptet hoztunk.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tálba tesszük és villával alaposan összetörjük.
Hozzáadjuk a mustárt, a libazsírt és a finomra vágott lilahagymát.
A fűszerekkel (pirospaprika, só, bors) ízesítjük.
Ha tálalás előtt hűtőben tartjuk, fogyasztás előtt fél órával vegyük ki, hogy kenhető állagú legyen.
Forrás: Nosalty
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…