Tudtuk-e jobb programot annál, mint hogy egy meleg nyári este nekiálltok grillezni a haverokkal vagy a családdal? A grillezett kukorica készítésénél pedig nincs is egyszerűbb, persze azért itt is ajánlatos odafigyelni egy-két apróságra.
Míg jó idő van, imádunk hódolni egyik kedvenc időtöltésünknek a grillezésnek, s bár általában gombát és húsokat sütögetünk ilyenkor, legújabban a kukoricát is kipróbáltuk, és ha azt mondjuk, hogy pazar lett, akkor ezzel keveset mondunk.
Mielőtt nekikezdünk a sütögetéshez, az egyik legfontosabb, hogy jó egyedeket válaszzunk erre a célra: ha selymes a bajsza, és feszes zöld a héja, akkor mehetnek a kosárba. Kukoricát grillezni egyébként háromféle formában lehet: héjában, alufóliában és szabadon. Az első kettő opció azért igényel némi szaktudást, és bevalljuk őszintén mi is a szabad verziót választottuk.
Tisztítsuk meg a kukoricát, de az is elegendő lehet, ha a leveleit visszahajtjuk, összekötjük és ezen keresztül forgatjuk. [tds_note]Mi fokhagymás vajjal kentük meg – még a sütés előtt – ennek elkészítése pedig roppant egyszerű: melegítsünk fel egy kis vajat (egyébként margarinból is készíthetjük), majd törjünk bele 1-2 gerezd fokhagymát, és már kész is. [/tds_note]Ha szeretjük még egy kis sajtot is reszelhetünk hozzá.
A kényelmes forgatáshoz szükségünk lehet egy csipeszre is, de ha ez nincs, enélkül is kivitelezhető a grillezés. A sütés grilltől függően körülbelül 20-30 percet vesz igénybe, de érdemes közben kóstolni, hogy egészen biztosak legyünk benne.
[sc name=”facebook” ]