Fotó: Strudel & Schnitzel
Egy tál forró fokhagymakrémleves remekül tud esni a hideg időben: ízletes és laktató, tele van vitaminnal, ráadásul még az elkészítése is pofonegyszerű.
Ne csak nehéz és zsíros ételekben gondolkodjunk, ha beköszönt a hűvös idő! Ha te is szeretsz levest kanalazni, akkor érdemes megbarátkozni a fokhagymával is, ugyanis mennyei krémleves készíthető belőle. Gyorsan és nagyon egyszerűen összedobható, alig van vele munka, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele, arról nem is beszélve, hogy a fokhagymának erős vírus- és baktériumölő, valamint immunerősítő hatása van, így már csak ezért is érdemes lenne rendszeresen az asztalra tenni.
levesgyöngy, petrezselyemzöld, pirított zsemlekocka, reszelt sajt
A fokhagymákat megpucoljuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lisztet.
Ezután felöntjük vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd egy csipet szerecsendióval megszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.
Megkóstoljuk, ha még szükséges utánízesítünk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, és hozzáöntjük a tejszínt.
Amikor a sajt elolvadt, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk petrezselyemmel, és pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…