Fotó: Strudel & Schnitzel
Egy tál forró fokhagymakrémleves remekül tud esni a hideg időben: ízletes és laktató, tele van vitaminnal, ráadásul még az elkészítése is pofonegyszerű.
Ne csak nehéz és zsíros ételekben gondolkodjunk, ha beköszönt a hűvös idő! Ha te is szeretsz levest kanalazni, akkor érdemes megbarátkozni a fokhagymával is, ugyanis mennyei krémleves készíthető belőle. Gyorsan és nagyon egyszerűen összedobható, alig van vele munka, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele, arról nem is beszélve, hogy a fokhagymának erős vírus- és baktériumölő, valamint immunerősítő hatása van, így már csak ezért is érdemes lenne rendszeresen az asztalra tenni.
levesgyöngy, petrezselyemzöld, pirított zsemlekocka, reszelt sajt
A fokhagymákat megpucoljuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lisztet.
Ezután felöntjük vízzel, visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd egy csipet szerecsendióval megszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.
Megkóstoljuk, ha még szükséges utánízesítünk. Beleszórjuk a reszelt sajtot, és hozzáöntjük a tejszínt.
Amikor a sajt elolvadt, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk petrezselyemmel, és pirított zsemlekockával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…