Íncsiklandó köret: kapros-vajas burgonya

A petrezselymes krumpli is nagyon finom, de ha valami újra vágynál, itt van a kapros-vajas burgonya, amelyet feltétlenül érdemes kipróbálni.  

Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen köret készüljön a főétel mellé. A kapros-vajas burgonya igazán különleges köret, remekül passzol szinte mindenhez, könnyen elkészíthető, és általában még a család legválogatósabb tagjai is szívesen falatoznak belőle. Régi burgonyából is lehet készíteni, de ha a piacon megjelenik tavasszal az újkrumpli, akkor is készítsük el feltétlen, ugyanis a friss kapor és a pergő héjú, hamvas színű krumpli ütős páros együtt.

Recept

1 kg burgonya
kapor (friss vagy szárított
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint

Az újburgonyát vízbe tesszük, és egy tiszta körömkefével megsikáljuk, nem baj, ha a héj nagyobb része rajtad marad, elég annyi, hogy a szennyeződéseket eltávolítjuk. Az apró szemű burgonyákat egészben is hagyhatjuk, a nagyobbakat pedig vágjuk félbe. A tökéletes méret akkora, mint egy közepes szem cseresznye.

15-20 perc alatt krumplit sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Figyeljünk arra, hogy a krumpli ne essen szét. Ha friss kaport használunk, megmossuk, apróra vágjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a felaprított vagy szárított kaprot. Fél percig sütjük, majd hozzáforgatjuk a krumplit. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Vajling

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago