Fotó: Cook 2 eat well
A petrezselymes krumpli is nagyon finom, de ha valami újra vágynál, itt van a kapros-vajas burgonya, amelyet feltétlenül érdemes kipróbálni.
Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen köret készüljön a főétel mellé. A kapros-vajas burgonya igazán különleges köret, remekül passzol szinte mindenhez, könnyen elkészíthető, és általában még a család legválogatósabb tagjai is szívesen falatoznak belőle. Régi burgonyából is lehet készíteni, de ha a piacon megjelenik tavasszal az újkrumpli, akkor is készítsük el feltétlen, ugyanis a friss kapor és a pergő héjú, hamvas színű krumpli ütős páros együtt.
1 kg burgonya
kapor (friss vagy szárított
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
Az újburgonyát vízbe tesszük, és egy tiszta körömkefével megsikáljuk, nem baj, ha a héj nagyobb része rajtad marad, elég annyi, hogy a szennyeződéseket eltávolítjuk. Az apró szemű burgonyákat egészben is hagyhatjuk, a nagyobbakat pedig vágjuk félbe. A tökéletes méret akkora, mint egy közepes szem cseresznye.
15-20 perc alatt krumplit sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Figyeljünk arra, hogy a krumpli ne essen szét. Ha friss kaport használunk, megmossuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a felaprított vagy szárított kaprot. Fél percig sütjük, majd hozzáforgatjuk a krumplit. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…