Fotó: Cook 2 eat well
A petrezselymes krumpli is nagyon finom, de ha valami újra vágynál, itt van a kapros-vajas burgonya, amelyet feltétlenül érdemes kipróbálni.
Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen köret készüljön a főétel mellé. A kapros-vajas burgonya igazán különleges köret, remekül passzol szinte mindenhez, könnyen elkészíthető, és általában még a család legválogatósabb tagjai is szívesen falatoznak belőle. Régi burgonyából is lehet készíteni, de ha a piacon megjelenik tavasszal az újkrumpli, akkor is készítsük el feltétlen, ugyanis a friss kapor és a pergő héjú, hamvas színű krumpli ütős páros együtt.
1 kg burgonya
kapor (friss vagy szárított
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
Az újburgonyát vízbe tesszük, és egy tiszta körömkefével megsikáljuk, nem baj, ha a héj nagyobb része rajtad marad, elég annyi, hogy a szennyeződéseket eltávolítjuk. Az apró szemű burgonyákat egészben is hagyhatjuk, a nagyobbakat pedig vágjuk félbe. A tökéletes méret akkora, mint egy közepes szem cseresznye.
15-20 perc alatt krumplit sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Figyeljünk arra, hogy a krumpli ne essen szét. Ha friss kaport használunk, megmossuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a felaprított vagy szárított kaprot. Fél percig sütjük, majd hozzáforgatjuk a krumplit. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…