A rakott cukkini egy imádnivaló egytálétel, amely nyáron sokkal jobban esik, mint a nehéz, zsíros ételek.
Egy ízletes rakott cukkini nagyon tápláló, tutira jóllakunk vele, ráadásul a zöldség és húsimádók is kedvüket lelik benne. Millió recept létezik a tökéletes rakott cukkinihez, de szerintünk akkor az igazi, ha belül szaftos, kívül pedig vastag, nyúlós sajtréteg fedi.
Nem szükséges lefóliázni a tepsit, ugyanis a cukkini elég levet ereszt, és talán még így roppanósabb is marad. Mivel nem túl karakteres ízvilágú zöldség, érdemes feldobni egy kis fokhagymával is, úgy még finomabb lesz a végeredmény.
A cukkinit mosd meg, és vágd vékony karikákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a tejszínt, és fedő alatt párold tíz percig.
Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd béleld ki cukkinival, öntsd rá a tejszínes, húsos masszát. Fedd be a maradék zöldséggel, és reszeld a tetejére a kétféle sajtot. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 25 percig. Amikor a sajt elolvad és megpirul, ki is veheted a sütőből.
Borítókép forrása: Mindmegette
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…