Szeretitek az édesburgonyát? És a curry-t? Ha igen, érdemes összekombinálni a kettőt, ugyanis semmi sincs olyan melengető télen, mint a fűszeres édesburgonya-krémleves. 

Amikor kint röpködnek a mínuszok, egy kellemesen fűszeres krémlevesnél szinte nincs is jobb lélekmelegítő. Krémlevest tulajdonképpen bármilyen zöldségből össze lehet hozni: lehet például brokkoliból, karfiolból vagy sütőtökből is, attól függően, hogy melyik zöldségekért vagyunk oda. Mi ezúttal az édesburgonyára szavaztunk, ezért ehhez hoztunk most egy receptet.

édesburgonya-krémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó I Heart Naptime

Hozzávalók

50 dkg édesburgonya
1 db póréhagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 db babérlevél
ízlés szerint friss tarkabors
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál rómaikömény
3 dl húsleves
1 dl tejföl
ízlés szerint só

 

Előre gondosan kiválogatott édesburgonyát és egy nagy póréhagymát használunk hozzá: a burgonyát feldaraboljuk, a pórét felszeleteljük.

Az olajat felforrósítjuk rátesszük a vékony karikára vágott póréhagymát egy kicsit pirítjuk rajta majd rátesszük a felkockázott édesburgonyát.

Felöntjük húslevessel., majd beletesszük a babért és puhára főzzük. Ezután mehet bele a római kömény is, amely után puhára turmixoljuk.

Ezután beletesszük a tejszínt, majd frissen őrölt borssal meghintjük. Hozzáadjuk a curryt, és a sót.

A magvakat egy száraz serpenyőben megpirítjuk.

Hozzáadjuk a püréhez a tejfölt, majd alaposan összeturmixoljuk.

Egy tálkába merjük az édesburgonya kémlevest, a tetejét ízlés szerint tejföllel díszítjük, és magvakat szórunk rá.

Kész az isteni édesburgonya-krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: