A selymes karalábé-krémleves pikk pakk megvan, nagyon ízletes, sőt kiváló méregtelenítő, amely C-vitaminnal is tele van.
Egyik kedvenc zöldségünk a karalábé, amely amellett, hogy szuper immunerősítő, még 30nagyon zamatos is, így finom levest készíthetünk belőle. Számos receptje létezik – például az általunk is kedvelt magyaros karalábéleves -, ám ezúttal krémleves formájában készítjük el.
A leves lényege a jó minőségű alapanyag, így mindenképpen kerüljük el a fás karalábét, azokból ugyanis nem lehet finom levest készíteni – meg úgy általában semmit se. Tejszínesen is készíthetjük, de szerintünk sokkal könnyedebb lesz, ha egy-két kanál tejföllel sűrítjük.
A karalábét és a hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ezután 2 dl vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és adunk hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdjük puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.
Miután a zöldségek megfőttek, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd turmixoljuk össze az egészet.
Újra visszatesszük a tűzre, majd belekeverjük a tejfölt és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítjük, végül beletesszük a szerecsendiót, a borsot és a petrezselymet ízlés szerint.
Kész is az isteni karalábé-krémlevesünk.
Borítókép forrása: Tesco
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…