A selymes karalábé-krémleves pikk pakk megvan, nagyon ízletes, sőt kiváló méregtelenítő, amely C-vitaminnal is tele van.
Egyik kedvenc zöldségünk a karalábé, amely amellett, hogy szuper immunerősítő, még 30nagyon zamatos is, így finom levest készíthetünk belőle. Számos receptje létezik – például az általunk is kedvelt magyaros karalábéleves -, ám ezúttal krémleves formájában készítjük el.
A leves lényege a jó minőségű alapanyag, így mindenképpen kerüljük el a fás karalábét, azokból ugyanis nem lehet finom levest készíteni – meg úgy általában semmit se. Tejszínesen is készíthetjük, de szerintünk sokkal könnyedebb lesz, ha egy-két kanál tejföllel sűrítjük.
A karalábét és a hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ezután 2 dl vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és adunk hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdjük puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.
Miután a zöldségek megfőttek, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd turmixoljuk össze az egészet.
Újra visszatesszük a tűzre, majd belekeverjük a tejfölt és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítjük, végül beletesszük a szerecsendiót, a borsot és a petrezselymet ízlés szerint.
Kész is az isteni karalábé-krémlevesünk.
Borítókép forrása: Tesco
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…