kása
Fotó: Meal Planner pro

Ha gyorsan és finomat szeretnénk reggelizni, akkor a kása a legkézenfekvőbb választás, amelyet ízlésünk szerint mindenféle jóval megpakolhatunk.. 

Nem véletlen, hogy az angolszász országokban mai napig nagy divatja van a különböző gabonákból készült kásáknak, hiszen hihetetlenül sok rostot és ásványi anyagot tartalmaznak. Télen pedig pláne jól tud esni egy meleg kása, melyet pillatok alatt, még a sietős reggeleken is könnyűszerrel elkészíthetünk.

kása | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Princes

Hozzávalók

1 bögre zabpehely
4 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek kókuszreszelék
1 közepes db mangó
2 ek datolyaszirup
1 db fahéjrúd

A vizet felforraljuk: ha gyyöngyözik, mehet hozzá a zabpehely, a só és az egész fahéj is. Azonnal takarékra vesszük, és kis lángon kb. 5 percig főzzük, miközben hozzátesszük a mazsolákat is.

Ha a zabpehely már eléggé megszívta magát, elzárjuk, hozzáöntjük a tejet és a juharszirupot, majd rászórjuk a mandulát is. Egyet keverünk rajta, és lefedjük, és 3-5 percig állni hagyjuk, majd azonnal fogyasztjuk.

A vizet és a kókusztejet elkavargatjuk, majd felforraljuk.

Hozzáadjuk a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, takarékra vesszük, és kb. 5 percig főzzük, míg a zabpehely meg nem dagad és picit bugyogni nem kezd.

Ha ez megtörtünk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a juharszirupot, lefedve állni hagyjuk, míg a mangót megpucoljuk.

A mangóval a tetején azonnal tálaljuk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: