Ha gyorsan és finomat szeretnénk reggelizni, akkor a kása a legkézenfekvőbb választás, amelyet ízlésünk szerint mindenféle jóval megpakolhatunk..
Nem véletlen, hogy az angolszász országokban mai napig nagy divatja van a különböző gabonákból készült kásáknak, hiszen hihetetlenül sok rostot és ásványi anyagot tartalmaznak. Télen pedig pláne jól tud esni egy meleg kása, melyet pillatok alatt, még a sietős reggeleken is könnyűszerrel elkészíthetünk.
Hozzávalók
4 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek kókuszreszelék
1 közepes db mangó
2 ek datolyaszirup
1 db fahéjrúd
A vizet felforraljuk: ha gyyöngyözik, mehet hozzá a zabpehely, a só és az egész fahéj is. Azonnal takarékra vesszük, és kis lángon kb. 5 percig főzzük, miközben hozzátesszük a mazsolákat is.
Ha a zabpehely már eléggé megszívta magát, elzárjuk, hozzáöntjük a tejet és a juharszirupot, majd rászórjuk a mandulát is. Egyet keverünk rajta, és lefedjük, és 3-5 percig állni hagyjuk, majd azonnal fogyasztjuk.
A vizet és a kókusztejet elkavargatjuk, majd felforraljuk.
Hozzáadjuk a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, takarékra vesszük, és kb. 5 percig főzzük, míg a zabpehely meg nem dagad és picit bugyogni nem kezd.
Ha ez megtörtünk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a juharszirupot, lefedve állni hagyjuk, míg a mangót megpucoljuk.
A mangóval a tetején azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]