A körözött-készítés körül újabb és újabb vitás kérdés lát napvilágot, annyi hogy az ember csak kapkodja a fejét. Tehéntúróból is készíthető? Mehet bele fokhagyma, vagy az egyenesen szentségtörés? Mi a tökéletes arány? Mennyi az az annyi?
Sokan amellett teszik le a voksukat, hogy az igazán jó körözött csakis juhtúróból készülhet. Mi nem fogalmaznánk ilyen sarkosan, hiszen szerintünk tehéntúróból is lehet nagyon finom kenyérfeltétet csinálni. Az igaz, hogy az igazi juhtúrónak olyan íze van, amit nehezen lehet összetéveszteni, és nagyon karakteres körözött válik belőle. (A bryndza és a juhtúró nem ugyanaz, előbbit kapni leggyakrabban a szupermarketekben.)
Ha a piacon mégis igazi juhtúróba futunk, akkor ne mulasszuk el, tényleg megéri belőle is kipróbálni a körözött elkészítését.
Készíthető csak juhtúróból, csak tehéntúróból, de szerintünk az egyik legfinomabb, ha felezzük. Az elkészítése nagyon egyszerű, csupán arra figyeljünk, hogy valóban juhtúrót vásároljunk.
A klasszikus felállás szerint, a juhtúró és a tehéntúró legyen fele-fele, de ha úgy jön ki, akkor lehet picit több a juhtúró, az nem fog neki ártani!
Egy tálban villával alaposan szétnyomkodjuk a túrókat.
Hozzátesszük a többi alkatrészt is, és kikeverjük.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…