A körözött-készítés körül újabb és újabb vitás kérdés lát napvilágot, annyi hogy az ember csak kapkodja a fejét. Tehéntúróból is készíthető? Mehet bele fokhagyma, vagy az egyenesen szentségtörés? Mi a tökéletes arány? Mennyi az az annyi?
Sokan amellett teszik le a voksukat, hogy az igazán jó körözött csakis juhtúróból készülhet. Mi nem fogalmaznánk ilyen sarkosan, hiszen szerintünk tehéntúróból is lehet nagyon finom kenyérfeltétet csinálni. Az igaz, hogy az igazi juhtúrónak olyan íze van, amit nehezen lehet összetéveszteni, és nagyon karakteres körözött válik belőle. (A bryndza és a juhtúró nem ugyanaz, előbbit kapni leggyakrabban a szupermarketekben.)
Ha a piacon mégis igazi juhtúróba futunk, akkor ne mulasszuk el, tényleg megéri belőle is kipróbálni a körözött elkészítését.
Készíthető csak juhtúróból, csak tehéntúróból, de szerintünk az egyik legfinomabb, ha felezzük. Az elkészítése nagyon egyszerű, csupán arra figyeljünk, hogy valóban juhtúrót vásároljunk.
A klasszikus felállás szerint, a juhtúró és a tehéntúró legyen fele-fele, de ha úgy jön ki, akkor lehet picit több a juhtúró, az nem fog neki ártani!
Egy tálban villával alaposan szétnyomkodjuk a túrókat.
Hozzátesszük a többi alkatrészt is, és kikeverjük.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…