A körözött-készítés körül újabb és újabb vitás kérdés lát napvilágot, annyi hogy az ember csak kapkodja a fejét. Tehéntúróból is készíthető? Mehet bele fokhagyma, vagy az egyenesen szentségtörés? Mi a tökéletes arány? Mennyi az az annyi?
Sokan amellett teszik le a voksukat, hogy az igazán jó körözött csakis juhtúróból készülhet. Mi nem fogalmaznánk ilyen sarkosan, hiszen szerintünk tehéntúróból is lehet nagyon finom kenyérfeltétet csinálni. Az igaz, hogy az igazi juhtúrónak olyan íze van, amit nehezen lehet összetéveszteni, és nagyon karakteres körözött válik belőle. (A bryndza és a juhtúró nem ugyanaz, előbbit kapni leggyakrabban a szupermarketekben.)
Ha a piacon mégis igazi juhtúróba futunk, akkor ne mulasszuk el, tényleg megéri belőle is kipróbálni a körözött elkészítését.
Készíthető csak juhtúróból, csak tehéntúróból, de szerintünk az egyik legfinomabb, ha felezzük. Az elkészítése nagyon egyszerű, csupán arra figyeljünk, hogy valóban juhtúrót vásároljunk.
A klasszikus felállás szerint, a juhtúró és a tehéntúró legyen fele-fele, de ha úgy jön ki, akkor lehet picit több a juhtúró, az nem fog neki ártani!
Egy tálban villával alaposan szétnyomkodjuk a túrókat.
Hozzátesszük a többi alkatrészt is, és kikeverjük.
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…