Fotó: Tesco
A tejfölös uborkasaláta a rántott hús-krumplipüré kombó elmaradhatatlan kelléke, ám mintha napjainkban feledésbe merült volna.
Az uborka saláta tényleg egy nosztalgikus étel, hiszen régen rendszeres szereplőke volt a vasárnapi asztalnak, és bár éttermekben imitt amott még kapni, azok közel sem olyan finomak, mint az otthon készített verzió.
Az uborkából, tejfölből és fokhagymából álló finomság bár első ránézésre pofon egyszerűnek tűnik, ha nem tartjuk be az arányokat, akkor bizony közel sem lesz olyan finom, mint ahogy megszerettük gyerekkorunkban.
Az uborkát meghámozzuk és szeletelővel vagy kézzel vékony karikákra vágjuk, sóval meghintjük, után alaposan összekeverjük, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Miután az uborka levet eresztett, le kell szűrjük a levét, miközben a zöldséget is alaposan kinyomkodjuk.
Az uborkát egy salátástálba tesszük, ezután mehet hozzá a tejföl, az ecet, a zúzott fokhagyma és a cukor, majd mindezt jó alaposan összekutyuljuk.
Kis tálkákban, pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk. Kész is az isteni tejfölös uborkasaláta, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…