A tejfölös uborkasaláta a rántott hús-krumplipüré kombó elmaradhatatlan kelléke, ám mintha napjainkban feledésbe merült volna.
Az uborka saláta tényleg egy nosztalgikus étel, hiszen régen rendszeres szereplőke volt a vasárnapi asztalnak, és bár éttermekben imitt amott még kapni, azok közel sem olyan finomak, mint az otthon készített verzió.
Az uborkából, tejfölből és fokhagymából álló finomság bár első ránézésre pofon egyszerűnek tűnik, ha nem tartjuk be az arányokat, akkor bizony közel sem lesz olyan finom, mint ahogy megszerettük gyerekkorunkban.
Az uborkát meghámozzuk és szeletelővel vagy kézzel vékony karikákra vágjuk, sóval meghintjük, után alaposan összekeverjük, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Miután az uborka levet eresztett, le kell szűrjük a levét, miközben a zöldséget is alaposan kinyomkodjuk.
Az uborkát egy salátástálba tesszük, ezután mehet hozzá a tejföl, az ecet, a zúzott fokhagyma és a cukor, majd mindezt jó alaposan összekutyuljuk.
Kis tálkákban, pirospaprikával és borssal meghintve tálaljuk. Kész is az isteni tejfölös uborkasaláta, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…