fetás diós saláta
Fotó: BBC

A majonézt és a tejfölt most inkább hagyjuk, jöjjenek a könnyedebb fogások, mint a fetás-diós saláta, amely az elnehezedő gyomornak is jól tud esni. 

Mivel az ünnepek nem az önmegtartóztatásról szólnak, és sokaknál lett szoros a nadrág a rendhagyó étkezéstől, érdemes most olyan fogásokat készíteni, amelyek után nem tör ránk a kajakóma, és a gyomrunkat sem veszi különösebben igénybe. Egy könnyed saláta remek választás ilyenkor, és nem csak azért mert szuperfinom és nem ülik meg a gyomrot, de azért is, mert hipergyorsan összedobható, akár a rohanós hétköznapi reggeleken, vagy munka után, este sem okoz gondot az elkészítése.

Spenótos-fetás saláta

500 g bébispenót
500 g feta sajt
1 kisebb lila hagyma
8 tk fenyőmag
sherry ecet
olívaolaj

A spenótot megmossuk, majd egy tálba rakjuk.

A fetát ízlés szerint kockára vágjuk, a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd mindkettőt hozzákeverjük a spenóthoz.

Meglocsoljuk sherry ecettel, majd egy kevés olívaolajjal, és az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy az öntet minden összetevőt alaposan átjárjon.

Önmagában, de sült húsok mellé is kiváló. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: