fetás diós saláta
Fotó: BBC

A majonézt és a tejfölt most inkább hagyjuk, jöjjenek a könnyedebb fogások, mint a fetás-diós saláta, amely az elnehezedő gyomornak is jól tud esni. 

Mivel az ünnepek nem az önmegtartóztatásról szólnak, és sokaknál lett szoros a nadrág a rendhagyó étkezéstől, érdemes most olyan fogásokat készíteni, amelyek után nem tör ránk a kajakóma, és a gyomrunkat sem veszi különösebben igénybe. Egy könnyed saláta remek választás ilyenkor, és nem csak azért mert szuperfinom és nem ülik meg a gyomrot, de azért is, mert hipergyorsan összedobható, akár a rohanós hétköznapi reggeleken, vagy munka után, este sem okoz gondot az elkészítése.

Spenótos-fetás saláta

500 g bébispenót
500 g feta sajt
1 kisebb lila hagyma
8 tk fenyőmag
sherry ecet
olívaolaj

A spenótot megmossuk, majd egy tálba rakjuk.

A fetát ízlés szerint kockára vágjuk, a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd mindkettőt hozzákeverjük a spenóthoz.

Meglocsoljuk sherry ecettel, majd egy kevés olívaolajjal, és az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy az öntet minden összetevőt alaposan átjárjon.

Önmagában, de sült húsok mellé is kiváló. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: