Az olasz konyha tele van remekművekkel, ezek közül az egyik legismertebb fogás a gombás rizottó. Ha igazán finomat szeretnénk készíteni akkor érdemes néhány dolgot betartani.
A jó rizotto egyáltalán nem olyan egyszerű étel, mint amilyenre elsőre tűnhet, ráadásul a főzőműsorok szakácsai is előszeretettel hangoztatják, hogy ez bizony nehéz meló.
Egy-két trükköt érdemes betartani, de semmiképpen ne dőljünk a kardunkba a tv-ben látottaktól. Legyünk bátrak és fogjunk bele, alkossunk valami igazán finom, olasz különlegességet.
A rizottó egyébként az egyik legnépszerűbb egytálétel az olaszoknál, amelyet szívesen spékelnek meg különböző húsokkal és tengeri herkentyűkkel is. Mi most húsmentes ételre vágytunk, ezért a gombára szavaztunk.
Vágjuk apróra a hagymát, majd egy serpenyőben olajon pirítsuk meg. Körülbelül 3 perc múlva adjuk hozzá a rizst. 2-3 percig főzzük a rizst a hagymával, majd öntsük hozzá a fehér bort. Amikor a bor elpárolog, egyenletesen adjuk hozzá az alaplevet is.
Egy másik serpenyőbe keverjük össze a felszeletelt gombákat olajjal, apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával. Miután ezt jól összekevertük, adjuk hozzá a rizshez, és főzzük őket össze.
A rizs körülbelül 15-20 perc alatt készre fő.
Amikor a rizs megfőtt, lekapcsoljuk a gázt, hozzáadjuk a vajat illetve a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, amíg krémes állagúvá nem válik a gombás rizottó.
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…