Fotó: Eat Smarter
Ha a leves és a főzelék nem tartozik a kedvenceid közé, akkor sem kell aggódni, az ezerféleképpen variálható karalábé ugyanis töltött formában is nagyon ízletes.
A nyersen is rendkívül finom zöldséget többnyire levesnek és főzeléknek készítjük el, de ha akad a piacon zsenge karalábé, akkor a töltött verzióval is érdemes próbálkozni. Bár a töltött karalábénak rengeteg változata van, ha fűszeres darált hússal töltöd, és a végén sok sajttal is megszórod, akkor biztosan senki nem marad éhen.
A hagymát felkockázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kevés olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt dinszteljük őket. Ezután hozzátesszük a darált húst, majd ha kifehéredett, akkor fűszerezzük, beletesszük a tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és együtt pároljuk.
Amikor a zöldség megpuhult, és a leve is nagyrészt elpárolgott, hozzáadjuk a paradicsompürét, és újraforraljuk.
Amíg a darált hús készül, előkészítjük a karalábét: megpucoljuk, kivájjuk a közepét, kb. fél centis széleket hagyva (a közepét ne dobjuk el, tökéletes karalábé-krémlevesnek!)
Egy hőálló tálat kiolajozunk, a karalábékat megtöltjük a raguval, majd beletesszük a tálba. Kevés, kb. fél dl vizet öntünk alá, és fóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és ha a karalábé megpuhult, reszelt sajttal megszórva addig sütjük, amíg a sajt egy kicsit ráolvad és rápirul.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…