A sárgaborsó krémleves finom és tápláló fogás, és mivel a vércukorszintünket sem ugrasztja meg, még egészséges is.
A sárgaborsót sokan talán azért nem kedvelik, mert rossz emlékeket őriznek róla a suli konyhájából, pedig a sárgaborsó krémlevesnek a legkevésbé sincs menzahangulata. A sűrű krémlevesek ráadásul nagyon jól esnek a hűvös időben, de valami oknál fogva csak ritkán készítjük hüvelyesekből, pedig aligha léteznek náluk egészségesebb zöldségek.
Mivel a sárgaborsó elképesztő mennyiségű folyadékot képes felszívni, így az is lehet, hogy se habarást, se rántást nem igényel majd a levesünk. Egy kis baconnel vagy kolbásszal pedig igazán pikánssá varázsolhatjuk.
A sárgaborsót alaposan megmossuk, a krumplit meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
A borsót és a krumplit egy fazékba beletesszük, és felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.
Ha a borsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük.
A kenyérkockát készen is megvehetjük a boltban , de magunk is ripsz-ropsz elkészíthetjük: 2-3 szelet kenyeret kockákra vágunk és olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a levesre.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…