Forrás: BBC
A sárgaborsó krémleves finom és tápláló fogás, és mivel a vércukorszintünket sem ugrasztja meg, még egészséges is.
A sárgaborsót sokan talán azért nem kedvelik, mert rossz emlékeket őriznek róla a suli konyhájából, pedig a sárgaborsó krémlevesnek a legkevésbé sincs menzahangulata. A sűrű krémlevesek ráadásul nagyon jól esnek a hűvös időben, de valami oknál fogva csak ritkán készítjük hüvelyesekből, pedig aligha léteznek náluk egészségesebb zöldségek.
Mivel a sárgaborsó elképesztő mennyiségű folyadékot képes felszívni, így az is lehet, hogy se habarást, se rántást nem igényel majd a levesünk. Egy kis baconnel vagy kolbásszal pedig igazán pikánssá varázsolhatjuk.
A sárgaborsót alaposan megmossuk, a krumplit meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
A borsót és a krumplit egy fazékba beletesszük, és felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.
Ha a borsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük.
A kenyérkockát készen is megvehetjük a boltban , de magunk is ripsz-ropsz elkészíthetjük: 2-3 szelet kenyeret kockákra vágunk és olajon vagy zsiradékon megpirítjuk, majd rászórjuk a levesre.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…