tojáskrém
Forrás: Cookpad

A tojáskrém készítése pofonegyszerű feladat, ami még finomabb lesz, ha lilahagymával és snidlinggel turbózzuk fel a hagyományos receptet. 

A tojáskrém közel sem egyelő azzal a fura masszával, amelyet ezzel a névvel illettek a menzán. Az igazi tojáskrém krémes, könnyed és nagyon nagyon finom, szinte lehetetlen abbahagyni.

Ennek az ételnek többek között az az előnye, hogy olcsó és nagyon gyorsan összedobható, ráadásul szinte bármit felhasználhatunk hozzá a hűtőből. Tojáskrém készítése esetén tehát nem kell szabályokat követnünk: létrehozhatunk húsimádó, vagy akár vegetáriánus harapnivalókat és vendégváró fogásokat is.

Villával és robotgéppel is összetörhetjük a tojást, a lényeg, hogy jó krémes legyen a végeredmény.

Tojáskrémnél lényegégében a hozzávalóktól függ, hogy mivel érdemes dolgozni, ha például kemény összetevőkkel dolgozunk, akkor érdemes robotgéppel aprítanunk.

tojáskrém
Forrás: Ketkes

Hozzávalók

  • 8 db főtt tojás
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek margarin (lágy)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • snidling ízlés szerint

 

A tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük.

A lilahagymát finomra vágjuk.

Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt.

Belekeverjük a lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Apróra vágott metélőhagymával díszíthetjük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: