Lilahagymás, snidlinges tojáskrém reggelire

A tojáskrém készítése pofonegyszerű feladat, ami még finomabb lesz, ha lilahagymával és snidlinggel turbózzuk fel a hagyományos receptet. 

A tojáskrém közel sem egyelő azzal a fura masszával, amelyet ezzel a névvel illettek a menzán. Az igazi tojáskrém krémes, könnyed és nagyon nagyon finom, szinte lehetetlen abbahagyni.

Ennek az ételnek többek között az az előnye, hogy olcsó és nagyon gyorsan összedobható, ráadásul szinte bármit felhasználhatunk hozzá a hűtőből. Tojáskrém készítése esetén tehát nem kell szabályokat követnünk: létrehozhatunk húsimádó, vagy akár vegetáriánus harapnivalókat és vendégváró fogásokat is.

Villával és robotgéppel is összetörhetjük a tojást, a lényeg, hogy jó krémes legyen a végeredmény.[tds_note] Tojáskrémnél lényegégében a hozzávalóktól függ, hogy mivel érdemes dolgozni, ha például kemény összetevőkkel dolgozunk, akkor érdemes robotgéppel aprítanunk.[/tds_note]

Forrás: Ketkes

Hozzávalók

  • 8 db főtt tojás
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek margarin (lágy)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • snidling ízlés szerint

 

A tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük.

A lilahagymát finomra vágjuk.

Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt.

Belekeverjük a lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Apróra vágott metélőhagymával díszíthetjük.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

16 óra ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

17 óra ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

17 óra ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago