Ha könnyű, ám ízletes reggelire vágysz, esetleg vendégeket vársz, akkor dobj össze egy finom lazackrémes szendvicset, amely szűk 5 percedbe tellik csupán.

Egy lazackrémes falatka vagy kenyér nem csak remek reggeli, de egészséges és fancy vendégváró is.

Azt mindenki tudja, hogy a halfogyasztásnak számos előnye van, de miért is olyan kirívóan egészséges a lazac? Megtalálható benne az élénk rózsaszín árnyalatot adó astaxantin nevű anyag, amelyről bebizonyították, hogy DNS-védő hatása van, mivel csökkenti az egyik gyulladásjelző fehérje mennyiségét a vérben, illetve azokét, amelyek hozzájárulnak a DNS károsodásához. Emellett pedig  kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, ami azért is fontos, mert a szervezetünk önmagától nem képes előállítani, így azokat csak táplálkozással tudjuk bevinni.

Mi ezúttal pirított kiflikarikákra halmoztuk a finom rózsaszín lazackrémet.

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 db újhagyma
  • citromlé
  • őrölt fehérbors
  • kiflikarikáka tálaláshoz

A füstölt lazacot és az újhagymát vágjuk fel apróra.

A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és a lazacot, keverjük alaposan össze (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós). Fóliával lefedve tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben karikázzuk fel a kiflit, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, közepes hőmérsékletű sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor kanalazzuk a lazackrémet a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.

Borítókép forrása: Pinterest