Zöldséglevest főzni a világ egyik legegyszerűbb dolga, hiszen sem időt, sem energiát nem igényel különösebben. A mindent bele zöldségleves pedig igazán laktató, és szinte el sem lehet rontani.
Ez tényleg nem egy komplikált recept, a lényege, hogy extrán zöldséges legyen, használjunk fel hozzá annyiféle alapanyagot, amennyit csak otthon találunk. Annyi lesz csupán velük a feladat, hogy meghámozzuk a zöldségeket, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ugye, milyen egyszerűen hangzik?
Csupán egyetlen apróságra érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy a sok-sok zöldség mellett, azért maradjon helye a lének is.
A zöldségeket egyébként ízlés szerint lehet variálni, mi például gombát és krumplit is raktunk bele, de nyugodtan dúsíthatjátok karfiollal vagy kelbimbóval, amivel csak szeretnétek.
Hozzávalók
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 4 db koktélparadicsom
- 1 közepes db burgonya
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 10 dkg cérnametélt (vagy csipetke)
A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.
Felöntjük vízzel.
Sóval és leveskockával ízesítjük.
Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).
A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet és a paradicsomot.
Borítókép forrása: Femina