Zöldséglevest főzni a világ egyik legegyszerűbb dolga, hiszen sem időt, sem energiát nem igényel különösebben. A mindent bele zöldségleves pedig igazán laktató, és szinte el sem lehet rontani. 

Ez tényleg nem egy komplikált recept, a lényege, hogy extrán zöldséges legyen, használjunk fel hozzá annyiféle alapanyagot, amennyit csak otthon találunk. Annyi lesz csupán velük a feladat, hogy meghámozzuk a zöldségeket, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ugye, milyen egyszerűen hangzik?

Csupán egyetlen apróságra érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy a sok-sok zöldség mellett, azért maradjon helye a lének is.

A zöldségeket egyébként ízlés szerint lehet variálni, mi például gombát és krumplit is raktunk bele, de nyugodtan dúsíthatjátok karfiollal vagy kelbimbóval, amivel csak szeretnétek.

Hozzávalók

  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 közepes db burgonya
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg cérnametélt (vagy csipetke)

A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.

Felöntjük vízzel.

Sóval és leveskockával ízesítjük.

Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).

A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet és a paradicsomot.

Borítókép forrása: Femina