Ebben a nagy nyári melegben igazi felüdülés egy hideg, hűsítő cseresznyekrémleves, amit már előző nap is elkészíthetsz és behűthetsz, kifejezetten jót tesz neki a pihentetés. 

Ha nyár, akkor zöldség-és gyümölcslevesek minden mennyiségben. Rengeteg vitamindús alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy valami finomat és hűsítőt készítsünk belőle. A selymes és hűsítő cseresznyekrémleves könnyű, nem terheli le a szervezetet, felfrissít és pótolja az elvesztett folyadékot.

Cseresynzekrémleves

  • 50 dkg cseresznye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • csipet szerecsendió
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín

A cseresznyét kimagozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot majd a fűszereket. Ezután belenyomjuk a citrom levét, és lereszeljük hozzá a citromhéjat.

Kb. 20 percig főzzük, majd kivesszük a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítjük.

Az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket kiszedjük, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.

Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: