Nemcsak meggyből és almából lehet gyümölcslevest készíteni, a joghurtos barackleves például minden szempontból remek választás.
Nem csoda, hogy a gyümölcslevesekért szinte mindenki rajong, hiszen könnyen elkészíthetőek, és még az ízük is csodás. Gyümölcslevest persze sokféle idény és-, mirelit gyümölcs felhasználásával készíthetünk, az őszibarackleves pedig főzés nélkül is elkészíthető, így duplán jó választás. Az édes, krémes finomság összeállításához csupán egy turmixra van szükség, amellyel krémessé és lággyá varázsoljuk a levest.
Joghurtos barackleves
- 7 db őszibarack
- 400 gramm görög krémjoghurt
- 4-5 dl tej
- porcukor ízlés szerint
Ha friss barackból készül a leves, akkor először a gyümölcsök héját kell eltávolítani, majd kimagozni. A legegyszerűbben úgy távolítható el, ha késsel kicsit bevágjuk a gyümölcs héját, majd lobogó vízbe mártjuk (kb. 1 perc), ezt követően hideg vízbe hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját.
A kimagozott barackokat felkockázzuk, majd beletesszük a turmixgépbe, ráöntjük a joghurtot, aztán tejet és ízlés szerint a porcukrot.
Lehűtve, pár darab barackkal a tetején tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]