Fotó: Youmiam
Nemcsak meggyből és almából lehet gyümölcslevest készíteni, a joghurtos barackleves például minden szempontból remek választás.
Nem csoda, hogy a gyümölcslevesekért szinte mindenki rajong, hiszen könnyen elkészíthetőek, és még az ízük is csodás. Gyümölcslevest persze sokféle idény és-, mirelit gyümölcs felhasználásával készíthetünk, az őszibarackleves pedig főzés nélkül is elkészíthető, így duplán jó választás. Az édes, krémes finomság összeállításához csupán egy turmixra van szükség, amellyel krémessé és lággyá varázsoljuk a levest.
Ha friss barackból készül a leves, akkor először a gyümölcsök héját kell eltávolítani, majd kimagozni. A legegyszerűbben úgy távolítható el, ha késsel kicsit bevágjuk a gyümölcs héját, majd lobogó vízbe mártjuk (kb. 1 perc), ezt követően hideg vízbe hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját.
A kimagozott barackokat felkockázzuk, majd beletesszük a turmixgépbe, ráöntjük a joghurtot, aztán tejet és ízlés szerint a porcukrot.
Lehűtve, pár darab barackkal a tetején tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…