A sárgarépaleves nemcsak télen, hanem tavasszal, sőt nyáron is irtó jól tud esni.
A sárgarépa fogyasztása különösen ajánlott nyáron, hiszen a benne található béta-karotin kívül-belül védi a bőrt a napfény okozta bántalmaktól. Ropogós narancssárga zöldségünk számtalan módon elkészíthető, levesként például különösen közel áll a szívünkhöz.
Az alábbi recept a sárgarépakrémleves egy változata, de ebben a gyömbér helyett a narancs kapja a főszerepet.
Narancsos sárgarépaleves
- 1 kg sárgarépa
- 2 db narancs kifacsart leve
- egy fél narancs reszelt héja
- vöröshagyma
- só
- 1 dkg vaj
A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a vajon megdinszteljük.
A sárgarépát megtisztíjuk, felkarikázzuk, majd a hagymával együtt 5 percig pároljuk.
A répára ráöntjük a narancs kifacsart levét, beleszórjuk a narancshéjat, majd egy kevés sót is hozzáadunk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a répát, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel felaprítjuk az egészet annyira, hogy krémes állagot kapjunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]