A sárgarépaleves nemcsak télen, hanem tavasszal, sőt nyáron is irtó jól tud esni. 

A sárgarépa fogyasztása különösen ajánlott nyáron, hiszen a benne található béta-karotin kívül-belül védi a bőrt a napfény okozta bántalmaktól. Ropogós narancssárga zöldségünk számtalan módon elkészíthető, levesként például különösen közel áll a szívünkhöz.

Az alábbi recept a sárgarépakrémleves egy változata, de ebben a gyömbér helyett a narancs kapja a főszerepet.

Narancsos sárgarépaleves 

  • 1 kg sárgarépa
  • 2 db narancs kifacsart leve
  • egy fél narancs reszelt héja
  • vöröshagyma
  • 1 dkg vaj

A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, majd a vajon megdinszteljük.

A sárgarépát megtisztíjuk, felkarikázzuk, majd a hagymával együtt  5 percig pároljuk.

A répára ráöntjük a narancs kifacsart levét, beleszórjuk a narancshéjat, majd egy kevés sót is hozzáadunk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a répát, majd lassú tűzön puhára főzzük.

Ha megfőtt, botmixerrel felaprítjuk az egészet annyira, hogy krémes állagot kapjunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: