hotdog rekord
Fotó: The Gurdian

A 37 éves kaliforniai férfi tíz perc leforgása alatt 22 ezer kalóriának megfelelő ételt vitt be a szervezetébe. 

Bár mi őszintén nem értjük, mi szép van az evőversenyekben, tagadhatatlan tény, hogy minden évben tízezrek gyűlnek össze a Coney Islanden, hogy megtekintsék és szurkoljanak kedvenceiknek a híres-neves Nathan’s hotdogevő versenyen. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg az eseményt, az idei július 4-i versenyen már a szurkolók is ott lehettek, hogy apait-anyait beleadva buzdítsák az indulókat a jobb teljesítményre.

Az idei verseny ráadásul új világrekordot is hozott, a tavalyi győztes Chestnut egy hot doggal ugyan, de megdöntötte előző évi rekordját: a kaliforniai férfi már az első percben 12 hot dogot tűntetett el, 10 perc alatt pedig összesen 76 darabbal végzett. Chestnut egyébként 2007 óta rendre ott van a döntőben, csupán egyszer, 2015-ben kapott ki, amikor még 62 hot dog is elég volt a győzelemhez.

A nők körében a 37 éves, tanárnőként dolgozó Michelle Lesco győzött, aki 30 hot dogot bírt befalni, a 31-iknek már csak a háromnegyedével bírt el. Ez a teljesítmény egyébként jóval alulmarad a tavaly győztes Miki Sudo-étól, aki 48,5 hot doggal tudott elbánni.

A versenyről természetesen videó is készült, akinek gusztusa támadt, ide kattintva megnézheti.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!