Az édes változatok után ideje kipróbálni a fetás-spenótos muffin receptjét, ami nemcsak őrült finom, de elkészíteni is gyerekjáték.
A muffint számtalan változatban elkészíthetjük, csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. Ha jobban szeretjük a sós ízeket, akkor sem kell lemondanunk a muffinról, itt van rögtön a fetás-spenótos változat, amely villámgyorsan összedobható, és reggelire, vagy uzsonnára is tökéletes választás.
• 30 dkg mélyhűtött spenót
• 8 dkg liszt
• 8 dkg kukoricadara
• 1 evőkanál cukor
• 1 evőkanál sütőpor
• 0,25 kiskanál só
• 2 evőkanál étolaj
• 3 db tojásfehérje
• 12 dkg ricotta
• 6 dkg feta sajt
• 2 evőkanál reszelt parmezán
• 2 evőkanál apróra vágott sült paprika
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kiengedett spenótot konyhai papírtörlőkre tesszük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
Egy tálban összekeverjük a a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk az olajjal. Ezután hozzádolgozzuk a spenótot és a többi hozzávalót.
A masszát egy muffinsütő vékonyan kiolajozott vagy muffinpapírral bélelt mélyedéseibe kanalazzuk (nem töltjük tele!), és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt 5-10 percig hűlni hagyjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…