Forrás: Spoon University
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szuper alapanyag a sütőtök, az egyik legfinomabb felhasználási módja pedig a pikáns sütőtökkrém.
Minden évben alig várjuk a sütőtök-szezont, amiből finom leves, sütemény, szendvicskrém is készíthető, és természetesen önmagában, sütve is nagyon finom. Talán kevésbé gyakori – ám nem kevésbé finom – felhasználási módja a sütőtökkrém, amely pirítósra kenve nagyon ízletes, ráadásul egészséges reggeli vagy vacsora is lehet.
Mivel szeptembertől januárig tart a sütőtök szezonja, van még időnk, hogy a lehető legtöbb formájában gondoljuk újra a sütőtököt, ugyanis nevével ellentétben nem csak sütni lehet a vitaminokban gazdag, olcsó zöldséget.
A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A hagymát felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. 190 fokon körülbelül 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
Ezután aprítóba tesszük a sült hagymát, a sült kápia paprikát, a héjából kifejtett sütőtököt, valamint az olajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük, majd az aprítógéppel pürésítjük. Az elkészíült sütőtökkrémet pirítósra kenve isteni reggeli vagy vacsora lehet.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…