Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szuper alapanyag a sütőtök, az egyik legfinomabb felhasználási módja pedig a pikáns sütőtökkrém.
Minden évben alig várjuk a sütőtök-szezont, amiből finom leves, sütemény, szendvicskrém is készíthető, és természetesen önmagában, sütve is nagyon finom. Talán kevésbé gyakori – ám nem kevésbé finom – felhasználási módja a sütőtökkrém, amely pirítósra kenve nagyon ízletes, ráadásul egészséges reggeli vagy vacsora is lehet.
Mivel szeptembertől januárig tart a sütőtök szezonja, van még időnk, hogy a lehető legtöbb formájában gondoljuk újra a sütőtököt, ugyanis nevével ellentétben nem csak sütni lehet a vitaminokban gazdag, olcsó zöldséget.
A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A hagymát felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. 190 fokon körülbelül 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
Ezután aprítóba tesszük a sült hagymát, a sült kápia paprikát, a héjából kifejtett sütőtököt, valamint az olajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük, majd az aprítógéppel pürésítjük. Az elkészíült sütőtökkrémet pirítósra kenve isteni reggeli vagy vacsora lehet.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…