Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szuper alapanyag a sütőtök, az egyik legfinomabb felhasználási módja pedig a pikáns sütőtökkrém.
Minden évben alig várjuk a sütőtök-szezont, amiből finom leves, sütemény, szendvicskrém is készíthető, és természetesen önmagában, sütve is nagyon finom. Talán kevésbé gyakori – ám nem kevésbé finom – felhasználási módja a sütőtökkrém, amely pirítósra kenve nagyon ízletes, ráadásul egészséges reggeli vagy vacsora is lehet.
Mivel szeptembertől januárig tart a sütőtök szezonja, van még időnk, hogy a lehető legtöbb formájában gondoljuk újra a sütőtököt, ugyanis nevével ellentétben nem csak sütni lehet a vitaminokban gazdag, olcsó zöldséget.
A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A hagymát felnegyedeljük. A kápia paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. 190 fokon körülbelül 45-50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
Ezután aprítóba tesszük a sült hagymát, a sült kápia paprikát, a héjából kifejtett sütőtököt, valamint az olajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával és a paradicsompürével ízesítjük, majd az aprítógéppel pürésítjük. Az elkészíült sütőtökkrémet pirítósra kenve isteni reggeli vagy vacsora lehet.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…